Spustila se je z najvišje stavbe v Sloveniji

Jana Morelj je z grozo pogledala čez streho in videla, kaj jo čaka

B. M./revija Lady
22. 12. 2021, 08.09
Posodobljeno: 22. 12. 2021, 08.10
Deli članek:

Voditeljica Jana Morelj je tudi letos na spektakularen način sporočila, da z ekipo Denis Avdić Show spet pripravljajo 28-urni dobrodelni maraton, na katerem bodo zbirali denarna sredstva za družine v stiski.

Darja Štravs Tisu
V družbi Božička je bilo Jani malce lažje

Predlani je Jana dogodek naznanila tako, da je skočila s padalom, lani je splezala na trboveljski dimnik, letos pa se je spet pognala v dolino. Tokrat se je z vrvjo spustila z najvišje stavbe v Sloveniji – 89 metrov visoke Kristalne palače v Ljubljani. Jana priznava, da jo je bilo ob prihodu na vrh stavbe strah.

»Ni mi dobro, ker dejansko vse vidim, vse te stavbe, kaj če vrv ne bo zdržala … Malo sem zakrčena, a bom zmogla, ker vem, zakaj delam to. Da Slovenija izve, da 28-urni dobrodelni maraton tudi letos bo. Teh družin v stiski je letos še več kot lani, vsako leto jih je žal več. Vsi skupaj si želimo, da bi čim več ljudi slišalo, da maraton 22. in 23. decembra bo,« je Jana povedala pred spustom.

Nato ji ni preostalo drugega, kot da se pod nadzorom profesionalcev in v družbi Božička spusti po stekleni stavbi. Vmes je še pomahala ljudem, ki so sedeli v pisarnah in opazovali nenavadno dogajanje. Najbolj pa je bila presrečna, ko je stopila na trdna tla in od olajšanja objela svojega sopotnika. »Še enkrat grem raje na dimnik kot to. A cilj je dosežen, to je najpomembnejše: pomagati družinam v stiski, ki jih je vsako leto več. Vsi skupaj pa lahko pomagamo že zdaj, pošljemo SMS-sporočilo POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919,« je za konec še dejala pogumna voditeljica.