Kuha za sprostitev

»Najbolj od vsega si želim smučati!«

Eva Jandl
16. 12. 2021, 21.02
Posodobljeno: 16. 12. 2021, 21.28
Deli članek:

Mineva leto dni, od kar se je smučar prostega sloga Filip Flisar po številnih uspehih in poškodbah upokojil. Kakšni so njegovi načrti za zimo, koliko smuča in ali bo kot televizijski kuhar sam pripravil božično večerjo?

Revija Zarja
Filip Flisar

»Zima bo pestra, v načrtu imam veliko projektov. Moram pa povedati, da si želim smučati. S profesionalnim športom sem nehal prav takrat, ko je prišla epidemija in nisi mogel nikamor oditi in smučati – saj veste, kakšna je smučarija zadnji dve leti. Verjetno govorim v imenu vseh, ki radi smučajo,« nam je povedal Filip Flisar, ki se sicer lahko pohvali s 16 uvrstitvami na zmagovalni oder svetovnega pokala v smučarskem krosu, 10. mestom na svetovnem prvenstvu v gorsko-kolesarskem 4-krosu in lastnim nahrbtnikom na reaktivni pogon, s katerimi se je med drugim podil tudi po domačem Mariboru.

Doma kuham jaz

Svoje kuharske veščine, ki jih je osvojil kot športnik, ki je veliko potoval po svetu, okušal različno hrano in jih nato poustvarjal doma, Filip zdaj kaže v televizijski kuharski oddaji. »Na splošno doma pri nas kuham jaz,« pravi. »Kuhanje mi predstavlja sprostitev, pobeg od drugih stvari. Kadar kuham, imam svoj mir, ne mislim na druge stvari.« Bo tudi sam pripravil božično večerjo? »Božično večerjo bo pripravila mama, po navadi namreč praznujemo skupaj.«

Revija Zvezde Lady
Filip Flisar