Mis turizma

FOTO: Ižanka je pometla s konkurenco v turizmu

N.S.
30. 9. 2021, 21.00
Deli članek:

Ob svetovnem dnevu turizma je v piranskem gledališču Tartini potekal izbor za mis turizma Slovenije. Krono je prejela 21-letna Anamarija Kastelic z Iga, ki nas bo na Kitajskem zastopala na svetovnem izboru za mis turizma sveta.

Mediaspeed
Cvet najlepših v turizmu: Anamarija Kastelic s svojima spremljevalkama, Neveno Jovanovič in Klaro Veroniko Leonard

Po vseh preizkušnjah, ki so jih morale letošnje tekmovalke izbora za mis turizma premagati, se je v finale uvrstilo 13 lepotic iz vse Slovenije.

Mediaspeed
Barbara Misson in voditeljica dogodka Mojca Mavec

Letošnji izbor za mis turizma je povezovala televizijska voditeljica Mojca Mavec, ki je na oder z besedo pospremila tudi vseh 13 finalistk, ki so se žiriji in občinstvu predstavile v treh izhodih: v kopalkah, oblačilih za prosti čas in večernih oziroma svečanih kreacijah. Na koncu slavnostnega večera je slavila 21-letna Anamarija Kastelic z Iga, ki je krono prejela iz rok predhodnice Stele Fon. Ta je Slovenijo na svetovnem izboru zastopala predlani in se uvrstila med prvih 20, lani pa svetovnega izbora zaradi pandemije koronavirusa ni bilo. »Ob razglasitvi še nisem takoj dojela, da sem zmagala. Občutek je res neverjeten in obljubim, da bom Slovenijo zastopala z vsemi svojimi močmi,« je takoj po zmagi povedala okronana Anamarija, ki že nekaj let navdušuje kot manekenka. Zmago je proslavila tudi v družbi fanta Roka Crkvenčiča, ki je seveda na svojo izbranko zelo ponosen.

Mediaspeed
Novopečeni mis turizma 2021 Anamariji Kastelic je med prvimi čestital ponosni fant Rok.

Pred uradno razglasitvijo zmagovalke sta bila podeljena še posebna naslova – lento za grofično gradu Preddvor je odnesla Petra Potrebuješ iz Dobrove, mis farmasi Slovenije pa je postala Izolčanka Beverly Šuštar. Ob bok najlepše Anamarije sta se postavili Ljubljančanka Nevena Jovanovič kot druga spremljevalka in Klara Veronika Leonard iz Ajdovščine kot prva spremljevalka. Za popestritev programa so tokrat poskrbeli koncertna mojstrica Inga Ulokina, Sandra Zulić, skupina Harmonik'n'roll, Jay Bolk, Sašo Krasnov in Daša Kerin ter Jože Potrebuješ.

Mediaspeed
Jože Potrebuješ je na prireditvi tudi nastopil.