O dopustu in obveznostih

Jasna Kuljaj je postala ambasadorka cvička

Eva Jandl
9. 8. 2021, 20.30
Posodobljeno: 10. 8. 2021, 18.03
Deli članek:

Poklepetali smo s priljubljeno voditeljico Jasno Kuljaj, ki nam je pojasnila, kako se je družba znanih Slovencev in Slovenk znašla skupaj na dopustu in kakšne so letos njene obveznosti, saj je postala ambasadorka cvička.

Osebni album
Pravi, da bo letošnja trgatev »ambasadorska«.
Družina Jasne Kuljaj na Dolenjskem prideluje lastno znamko cvička, za katero je Jasna zaradi velike medijske prepoznavnosti izjemno dobra promotorka, saj vedno reče kakšno o družinskem vinu. Poleg tega, da sodeluje pri proizvodnji in trgatvi, večkrat opravlja dostave. 

Na začetku julija ste že počitnikovali na Korčuli – kako so se zgodile počitnice s člani ekipe oddaje Pri Črnem Petru in Špelo Grošelj?

Vesela sem, da smo pohiteli in ta dalmatinski otok obiskali izven glavne sezone, ko smo se po njem lahko osamljeno sprehajali. Smo bili pa en drugemu dobra družba: kjer je Jože Potrebuješ, je tudi kitara, kjer je Sašo Đukić, je vedno tudi huronski smeh. Skupaj z družinami smo resnično uživali. Špela je bila naša gostja le en večer, saj je bila na Korčuli s svojo družbo. Petra Potrebuješ (starejša hči Jožeta Potrebuješa) je naredila skoraj polurni video s teh počitnic. Ko ga pogledam, se vedno nasmejim do solz.

Osebni arhiv
V splitski luki se je naenkrat srečalo veliko število znanih obrazov.

Ste za to poletje končali z morjem ali se boste odpravili še kam?

Avgusta me čaka nekaj nastopov na zasebnih zabavah, vseeno pa načrtujem še kakšen skok na morje. O vsem se odločam predvsem sproti, saj so takšni časi.

Postali ste ambasadorka cvička za leto 2021. Imate v zvezi s tem kakšne obveznosti ali ugodnosti?

V veliko čast mi je, da mi je zveza društev dolenjskih vinogradnikov podelila ta častni naziv. Tako sem v družbi eminentnih osebnosti, ki so na tak ali drugačen način širile sloves cvička po Sloveniji in tudi po svetu (Lojze Slak, Miloš Kovačič ...). Čaka me nekaj več aktivne prisotnosti na vinskih dogodkih, nekaj govorov, ki so moja posebna strast, načrtujem pa tudi, da se bomo s preostalim »cvičkovim dvorom« usedli in naredili strategijo, kaj lahko letos naredimo za Dolenjsko in seveda za svojega posebneža.

Tudi sami pomagate pri pridelavi cvička doma?

Letošnja trgatev verjetno ne bo običajna, saj jo bomo preimenovali v »ambasadorsko trgatev« in bomo nanjo povabili poleg znancev in prijateljev tudi vse tiste, s katerimi sodelujemo, oziroma tiste, ki že toliko let prisegajo na naš domač cviček. Ta krog se namreč širi!

osebni arhiv
Je prava promotorka Dolenjske in njenega »posebneža«