Zabava

»Sodelovanje v šovu Ljubezen po domače sem svoji mami odsvetovala"

Eva Jandl
8. 8. 2021, 20.20
Posodobljeno: 8. 8. 2021, 20.53
Deli članek:

Citrarka Tanja Zajc Zupan navdušuje na nastopih s pevko Tejo Saksida, nazadnje na Bledu, kjer so pletne oblikovale srce, medtem ko sta igrali in peli. Tanjina mama Nada Zajc pa se je podala v šov Ljubezen po domače. Kaj o tem meni njena prvorojenka?

osebni arhiv
Nada Zajc, mama Tanje Zajc Zupan, je že pred leti razmišljala, da bi se prijavila v šov Ljubezen po domače, v letošnji sezoni pa je tekmovalka. Po smrti svojega moža je ostala sama s tremi otroki. Kljub poznejšim razočaranjem v ljubezni ni izgubila upanja in želi sorodno dušo poiskati v šovu, čeprav ji je Tanja to odsvetovala.

Citrarka Tanja Zajc Zupan in pevka Teja Saksida sta veseli, da po daljšem premoru lahko spet igrata in pojeta. Zelo sta zaželeni na različnih praznovanjih in nastopih, nas pa je zanimalo, kako sta se spoznali in začeli sodelovati ter kakšne dogodivščine so že za njima. »S Tejo Saksida sva se spoznali, ko je bila še umetniška vodja Stiškega kvarteta, leta 2013. Takrat sva z možem Bogdanom po Sloveniji organizirala več koncertov Cvetje v jeseni, pri katerih je sodeloval Stiški kvartet. In naproti mi je kar sama prišla odlična profesionalka, Teja Saksida. Takoj sva začeli sodelovati, saj me je zelo navdušila. Teja je res edinstvena. Zelo je muzikalna in s petjem zelo dobro izrazi besedilo. Kot bi pripovedovala svojo zgodbo. Ob njej nastopati je pravi balzam za dušo. Od takrat sva imeli mnogo skupnih nastopov, koncertnih turnej, protokolarnih nastopov, igrava na jubilejih, žalnih slovesnostih, včasih naju svojci najamejo kot darilo za rojstni dan in podobno,« je povedala Tanja.

Nazadnje sta navdušili z nastopom na Bledu, kjer sta igrali, pletne (to je od sedem do osem metrov dolg lesen čoln, ki ga z vesli poganja pletnar, plovilo pa je turistična zanimivost na Blejskem jezeru) pa so medtem na jezeru oblikovale srce. »Na Bledu nastaja nova atraktivna ponudba. S pletnami po jezeru do otoka, na pletnah catering in na eni izmed pleten sva medve s Tejo. To je za naju eden najlepših nastopov, saj nas obdaja čudovita narava. Nazadnje je v obliki srca plulo 15 pleten z mednarodno udeležbo zahtevnih gostov.«

osebni arhiv
Naša najboljša citrarka s pevko Tejo Saksida

ZDAJ MAMO PODPIRAM

Nekaj pozornosti je vzbudila tudi Nada Zajc, mama Tanje Zupan Zajc, ki je tekmovalka v šovu Ljubezen po domače. Nada (68) ima tri otroke, po smrti moža in poznejšem razočaranju v ljubezni pa vseeno ni izgubila upanja in se je odločila poiskati ljubezen v šovu. Kaj o tem meni njena prvorojenka Tanja? »Moja mami mi je že pred dvema letoma omenila, da bi se rada preizkusila v tem šovu. To sem ji odsvetovala. Televizija in resničnostni šovi so nekoristno mašilo posameznikovega prostega časa. Jaz se za tak korak nikoli ne bi odločila niti komu priporočila. Ko si v javnosti se zelo izpostaviš, tudi kritikam. Zdaj je mami v tem šovu in jo nekako podpiram. Saj človek nikoli ne ve, kaj ti prinesejo leta in kaj bom jaz počela v njenih, kar morda ne bo všeč mojim otrokom. Vsak ima pravico odločati se po svoje in živeti svoje sanje, kakor si želi.«