Ivan Rapić Inno

Pred devetimi leti je za ženo napisal pesem in sedaj je končno izšla

Eva Jandl
5. 2. 2021, 20.10
Deli članek:

Že leta 2012 je posnel pesem in jo objavil na youtubu, v njej pa je zapel tudi legendarni Oliver Dragojević. Pesem je šele zdaj našla založbo, je povedal Ivan Rapić Inno, glasbenik in kamnosek.

Osebni arhiv
Ko je mladi glasbenik leta 2012 napisal pesem, je v njej videl Oliverja in ga kar poklical po telefonu, ali bi z njim posnel duet. Znani, danes žal pokojni pevec je z njim klepetal in po poslušanju demo posnetka privolil v duet, če bo pesem le malo bolj rokovska.

Glasbenik iz Splita Ivan Rapić Inno je znan po tem, da pri pesmih vse dela sam – glasbo, besedilo in aranžma. »Menim, da lahko le tako najbolj prepričljivo izrazim to, kar čutim. Mislim, da je zelo težko izraziti izkušnjo in življenje drugih. Mogoče, če bi me besedilo zadelo v srž,« o ustvarjanju pravi Inno. Tako je že pred devetimi leti napisal skladbo Ti si sve in jo kot mladi glasbenik na začetku kariere pogumno ponudil enemu največjih hrvaških pevcev Oliverju Dragojeviću, da bi jo zapela v duetu. Pravi, da je imel pesem, in v njej je videl Oliverja. Potem je dobil njegovo telefonsko številko in ga poklical, čeprav ni gojil velikih upov. A Oliver se je javil in z njim klepetal, »kot da sva stara znanca«. Potem mu je dal demo posnetek, ki je bil Oliverju všeč. »Namignil mi je le, da malo spremenim aranžma, da bi bila bolj rokovska. Ko je pristal, da jo posnameva, sem skakal od sreče. Zame je bil to največji dosežek in največje priznanje na svetu,« se spominja Ivan, ki je bil kar nekaj čas pevec skupine Galaxy.

NAPISAL JO JE ZA ŽENO

Pesem je bila posneta in objavljena na kanalu youtube že leta 2012, brez posnetega videospota. »Takrat sem bil brez založbe, pesem ni niti imela priložnosti zaživeti na radijskih postajah,« se spominja Inno. Zdaj je vendarle stopil pod okrilje založbe in tako je pesem končno izšla. In kaj bi odgovoril tistim, ki bi rekli, da Oliverjevo prisotnost izkorišča za lasten uspeh? »Moram reči, da sem po premisleku ugotovil, da to ne drži. Prav to je bil namreč vzrok, da pesem tako dolgo ni izšla. Nisem je želel forsirati, ampak zdaj je končno prišel trenutek, ko si tudi jaz enostavno želim, da pesem pride do ljudi ter da zaznamuje mojo glasbeno kariero.« Sicer pa je glasbenik po izobrazbi kamnosek, rad dela z dletom, kleše skulpture, a kot prav, je v njegovem življenju najpomembnejša glasba, pa tudi njegova družina. Pesem Ti si sve je namreč napisal za svojo ženo, še pravi umetnik, ki je spreten tako s kamnoseškim dletom kot kitaro.