Zabava

Če lahko ljudem podarim kanček sreče, sem zmagal

N.S.
4. 2. 2021, 20.50
Deli članek:

Eden najbolj znanih glasbenikov pri nas in vodja skupine Rok'n'Band se te dni pripravlja na svoj spletni koncert, ki bo brezplačen za vse, saj želi širiti dobro voljo in dobro glasbo.

Osebni arhiv
Čas je, da spet zapoje, kot zna le on – priljubljeni glasbenik Rok Ferengja.

Čeprav Rok Ferengja velja za velikega zagovornika koncertov v živo, bo vseeno ta petek postregel s prvim spletnim koncertom. Pravi, da je bila odločitev za to zelo lahka.

»Vsi si želimo delati, vsi se radi zabavamo in vsi na svetu v glasbi uživamo. Preteklo je že nekaj časa od našega zadnjega javnega nastopa ... Ko nisi na terenu, pogrešaš nastope, pogrešaš občinstvo. Če sem iskren in rečem, da jih pogrešam, je premalo. Če lahko ljudem podarim, vsaj kanček sreče in zadovoljstva, da jim privabim za uro nasmeh na lica, je moj namen za ta koncert dosežen. To jim lahko v tem trenutku podarim in upam, da se čim prej vidimo v živo. Po dežju vedno sonce posije, ostanimo pozitivni – seveda ne na testu za covid,« se je še pošalil Rok, ki bo koncert izvedel v sodelovanju z Jazz Clubom Ljubljanski grad.

Osebni arhiv
Šarmantni glasbenik bo pobožal ušesa z nostalgičnimi uspešnicami.

Koncert bo za vse brezplačen prek spleta. »Odločili smo se, da podarimo, da bo glasba brezplačna za občinstvo. V takih težkih trenutkih, ko so nekateri bolni, osamljeni, v stiski ..., moraš pomisliti tudi na druge. Kaj jim lahko daš? Ali ima smisel v tem trenutku zaslužek? Ni vse v denarju. Marsikaj lahko kupiš z denarjem, veliko več kot marsikaj pa tudi ne. Lahko zdravila, zdravja ne, lahko zlato posteljo, spanca ne ... To so neka moja nepisana pravila, načela, ki se jih držim. Kar daš, to dobiš.«

Ker bo koncert izpeljal pod strogimi koronaukrepi, bo seveda drugačen kot v preteklosti. »Na odru bomo sami, občinstvo bo za ekrani, pričakujem zabavo, sprostitev in užitek. Prej bodo testiranja in potem akcija, postavitev, tonska preizkušnja, video  .... Vsi se držimo varnostnih ukrepov, tako da ne pričakujem nobenih presenečenj. Naše presenečenje je že to, da lahko sploh imamo koncert. (smeh) Koncert bo potekal v mojem dometu, veliko bo mešane glasbe, se pravi Rok'n'Band in stara glasba – Frank Sinatra, Engelbert, Elvis, da pričaramo nostalgijo,« je dodal Rok.