Kraljuje na morskih valovih

Tina Maze včasih ne najde prave besede

Eva Jandl
7. 10. 2020, 20.46
Posodobljeno: 7. 10. 2020, 21.41
Deli članek:

Slovenska smučarska kraljica po upokojitvi uživa v adrenalinskih športih in se posveča družinskemu življenju, predvsem svoji kodrolasi hčerki Anouk.

Osebni arhiv
Tina s svojim surfom.

Najboljša slovenska zimska športnica vseh časov Tina Maze je poletje preživela ob morju, kjer rada lovi veter v svoj surf in kraljuje na morskih valovih. V objektiv pa rada ujame tudi romantične jesenske trenutke v naravi, ki so jo tako navdušili, da je zapisala le: »Včasih ne najdem pravih besed.« Tina se sicer, odkar je pred približno dvema letoma postala mamica, posveča predvsem družinskemu življenju, a hčerke Anouk medijem ne izpostavlja in ne kaže njenega obraza, temveč jo vedno pokaže od zadaj – tako vemo, da je deklica svetlolasa kodrolaska. Življenje nekdanje smučarske šampionke in njenega izbranca Andree Massija pa se seveda vrti okoli nje.

Surf, plezanje, pohodništvo

Adrenalinski športi so vendarle še vedno velik del Tininega življenja, saj jo lahko vidimo, kako poleg deskanja na valovih tudi pleza po stenah, pohajkuje ter seveda trenira in se poti v telovadnici. Korošica se je od vrhunskega športa sicer poslovila leta 2017, a v poslovnem svetu ji gre odlično, saj ima sklenjene pogodbe tako s slovenskimi kot tujimi podjetji.