MLAJŠA HČI IMA »KUHARSKE GENE«

Znani kuhar Bine Volčič o kuharski logiki pri hčerki Tajdi

Eva Jandl
3. 10. 2020, 20.37
Posodobljeno: 3. 10. 2020, 21.00
Deli članek:

Kuhar in sodnik v kuharskem šovu je tudi očka dveh osnovnošolcev. Bine Volčič pravi, da ju z ženo Katarino vzgajata v samostojnost, kamor spada tudi kuhanje preprostih jedi, da ne posegata po prigrizkih.

Revija Zvezde
Bine pravi, da imata otroka najraje osnovne okuse, tako da doma s kuhanjem sploh ne komplicira.

Kuhar in sodnik v kuharskem šovu je tudi očka dveh osnovnošolcev. Bine Volčič pravi, da ju ženo Katarino vzgajata v samostojnost, kamor spada tudi kuhanje preprostih jedi, da ne posegata po prigrizkih. »Mlajša hči Tajda je res dobila 'kuharske gene', se vidi, da ji je kuharska logika v krvi. Če pa se bo odločila za ta poklic, bo samo njena izbira. Sicer pa imata otroka najraje osnovne okuse: testenine s paradižnikovo omako, jedi na žlico, rižoto s piščancem pa veliko solate, tako da doma nikoli ne kompliciram … Sem že omenil, da sta najboljša otroka na svetu?« (Smeh)

KUHANJE Z MANJ ODPADKI

Kuhar Bine Volčič je lahko zelo ponosen, saj je na zunanjo tablo svojega bistroja obesil Michelinov krožnik, kar pomeni, da ga je mednarodni kulinarični vodnik Michelin uvrstil med priporočene restavracije. »Poleg tega so nam podelili tudi posebno nagrado za trajnostno gastronomijo – Michelinovo deteljico. Najbolj smo se razveselili prav slednje, saj je to potrditev našega truda za kuhanje s čim manj odpadki, uporabo 'manjvrednih' kosov mesa (drobovina in podobno), zmanjšanje porabe vode in energije v delovnem procesu, ne nazadnje tudi za strežbo vode iz pipe, ki je v Ljubljani (še) vedno odlična,« pove Bine. Pravi še, da Michelinova zvezdica ni bila nikoli njegov cilj, sicer pa je razpet med več projektov, med katerimi je tudi resničnostni šov, in se dodatnemu stresu raje izogne.