Travma

Razkol med princema Williamom in Harryjem hujši, kot si mislimo. In starejši

R.T.
2. 10. 2020, 19.16
Posodobljeno: 2. 10. 2020, 19.19
Deli članek:

Odnos med princema je ključnega pomena za britansko kraljevo družino, je zatrdil.

Profimedia
Princa Harry in William

O domnevnem sporu med princema Harryjem in Williamom je bilo v zadnjih mesecih prelitega že veliko črnila. Brata o tem nista pretirano razpravljala – Harry, denimo, je pred časom priznal, da sta se njuni poti razšli –, zato je težko zagotovo trditi, kako »hudo« je. Tudi zgodovinar in kraljevi biograf Robert Lacey sprva ni verjel, da sta brata res sprta. Dokler zadeve ni vzel pod drobnogled – zdaj pravi, da je huje, kot pa si kdorkoli misli.

Če morda velja, da čas zaceli vse rane, pa za ta primer ne, trdi Lacey. Prepričan je namreč, da če se brata ne bosta spravila, bo njun spor ena od tistih travm, ki so spremenile monarhijo. Zato obžaluje, da si britanska kraljeva družina trenutno ne prizadeva za pozitiven izid. Odnos med princema je ključnega pomena za britansko kraljevo družino, ga še navajajo tamkajšnji mediji.

Lacey bo svoje ugotovitve zbral v novi knjigi. Je pa že vnaprej razkril, da je razkol starejši, kot pa si mislimo. In da nihče od akterjev ni ravno nedolžen. Niti britanska kraljica Elizabeta II.