Čaka, kdaj bo spet stopil na oder

"Država nam ne dovoljuje dela, hkrati pa se obnaša, kot da ne obstajamo"

Eva Jandl
18. 7. 2020, 20.36
Deli članek:

Znani pevec dopustuje v Selcah pri svojih starših, kjer se med drugim potaplja, sicer pa čaka, kdaj bo lahko spet stopil na oder.

osebni arhiv
Werner z mamo in hčerko Kanenas

Pevca Wernerja smo ujeli na obisku pri starših v Selcah na Hrvaškem, kjer dopustuje z družino, ženo Andrejo in hčerko Kanenas. »Pri starših smo že tretji teden in poskušamo nadoknaditi ves čas karantene, ko jih nisem mogel obiskati. Jih zelo spoštujem in je bilo težko. Vedno bom v srcu nosil svoje rodno malo mestece ob morju, svoje Selce. Lepo je videti sošolce, seveda se dobimo in kakšno rečemo, tudi zažuramo.« S hčerko pa zdaj deli svojo posebno poletno strast. »Potapljam se, to je moja velika strast. Moja deklica je lani, ko je dopolnila deset let, opravila potapljaški tečaj in je zdaj moja potapljaška ’kolegica’ ter seveda raziskujeva podvodni svet,« pove pevec. Zdaj, ko ni nastopov, priznava, da je težko. »Vlada ni nič naredila za glasbeno industrijo oziroma industrijo srečanj. Veliko družin je ostalo brez prihodkov. V naši panogi je 20 tisoč  ljudi in še enkrat toliko lačnih otroških ust, ki jih starši moramo nahraniti. Država nam ne dovoljuje dela, hkrati pa se obnaša, kot da ne obstajamo. A sem to nekako vzel kot prisluženi dopust po 30 letih profesionalnega dela v glasbeni industriji. Vendar me boli srce, ko vidim, kako glasbeni kolegi zapirajo svoja podjetja. Žalostna zgodba, za katero upam, da bo nekdo enkrat odgovarjal.«

osebni arhiv
Na dopustu si je Werner vzel čas tudi za potapljanje in uživanje.

»NI SE MI TREBA SKRIVATI!«

Werner svoje mnenje o aktualnih dogodkih rad izraža tudi v zapisih na svojih družbenih omrežjih. »Žal so se številni glasbeniki, ki jih je narod podpiral in prihajal na njihove koncerte, skrili in čakajo izhod. Potem pa je peščica tistih, ki si upamo povedati, kaj mislimo in kaj narod misli, ter smo stopili na stran ljudi. Jaz sem človek s karakterjem, pošten, iskren in ljudski. Ni se mi treba skrivati za policijo, mirno in čistega obraza se sprehodim skozi Slovenijo in mi ljudje podajo roko ter se zahvalijo, da sem se postavil na njihovo stran. Nikoli me nič ne bo spremenilo, to ve tudi moje množično občinstvo, ki me spremlja že 30 let po koncertnih dvoranah,« dodaja.

Osebni arhiv
Kralj zabavne glasbe v svojih znamenitih belih kopalkah, ki pa jih je letos malce zakril z vrvjo.