ODPOVEDANO!

Do nadaljnjega vam igramo le še "online"

E.J.
9. 3. 2020, 21.30
Deli članek:

Koncertne dvorane in šotori so bili na 8. marec prazni, in kot kaže, bo tako tudi do nadaljnjega. Kako so se glasbeniki odzvali na to novico?

M24
Petra Grašo ni zapel v Kopru, vrne se čez mesec in pol.

Profimedia
Andrea Bocelli se je opravičil vsem, ki so od daleč prišli na koncert, žal zaman.

Instagram
Jan Plestenjak je koncert odpovedal, tik preden je stopil na oder.

Še preden je minister za zdravje v soboto zvečer zaradi nevarnosti širjenja bolezni podpisal uredbo o prepovedi javnih prireditev v zaprtih prostorih, kjer se zbira več kot 500 ljudi, so glasbeniki začeli na veliko odpovedovati koncerte. Gianni Rijavec je tako že tri dni pred uredbo sporočil, da je koncert za dan žena, ki se ga je zelo veselil, odpovedan. »Za odpoved koncerta smo se odločili po tehtnem pogovoru z organizatorjem koncerta in vsemi vpletenimi, v koncert so bili vključeni tudi otroci. Boljša je preventiva kot kurativa,« je povedal Gianni. Svoje opravičilo številnim oboževalcem, ki so na koncert prišli tudi iz drugih držav, pa je kar iz letala povedal Andrea Bocelli, ki naj bi zapel v Stožicah. Dogodek je predstavljen na konec novembra. »To me globoko žalosti, saj ne morem misliti na vse, ki so prišli od daleč in se žrtvovali, da bi se udeležili tega dogodka. Res sem si želel biti tam z vsemi vami, zato vam pošiljam virtualni objem, v upanju, da se bo 'nevihta koronavirus' kmalu končala.« Na dan uvedbe uredbe naj bi v Kopru pel tudi hrvaški zvezdnik Petra Grašo, njegov koncert so sicer prestavili že na 24. april.

Dogodek Aktualov dan žena 2020 naj bi potekal v petek, 13. marca 2020 v ljubljanski dvorani Stožice, udeležilo pa naj bi se ga več desettisoč zvestih poslušalcev najbolj poslušane radijske postaje pri nas, saj je bil dogodek vse do zadnjega kotička dvorane razprodan. Ker je in bo varnost zvestih poslušalcev in obiskovalcev dogodkov radia Aktual, zanje vedno na prvem mestu, je v skladu z odredbo Vlade Republike Slovenije in prepovedjo izvajanja javnih prireditev v zaprtih javnih prostorih, prišlo do odločitve o prestavitvi dogodka Aktualov dan žena 2020.

Osebni arhiv
Gianni Rijevc je koncert odpovedal še pred uredbo.

ODPOVED TIK PRED KONCERTOM

Odpovedani so tudi koncerti in prireditve v Cankarjevem domu, tako je skupina Mi2, ki bi morala tam igrati v soboto, zaigrala kar na družbenih omrežjih in sporočila, da bodo igrali v nadomestnem terminu, ki še ni znan. Tudi Jan Plestenjak ni zaigral v Mariboru, kar je razočaranim oboževalkam sporočil tik pred koncertom, ko so se mnogi že pripeljali na Štajersko iz drugih koncev Slovenije. Pevka Neisha pa je ob članku, ki namiguje, da najverjetneje letos smučarski skoki v Planici ne bodo potekali z gledalci, zapisala le: »Do nadaljnega vam igramo 'online'.«