Zabava

Premiera bondiade prestavljena. Razlog? Koronavirus

R.T./STA
5. 3. 2020, 09.14
Deli članek:

Ustvarjalci novega filma o tajnemu agentu Jamesu Bondu z naslovom Ni čas za smrt so sporočili, da bo zaradi strahu pred širjenjem koronavirusa premiera filma prestavljena na november

Reuters
V 25. bondiadi Ni čas za smrt se tajni agent James Bond, ki ga bo še tokrat igral Daniel Craig, umakne iz aktivne službe ter uživa mirno življenje na Jamajki. A njegov mir ne traja dolgo, saj ga njegov stari prijatelj Felix Leiter iz CIE prosi za pomoč.

Londonska premiera je bila sicer napovedana za 31. marec, film pa bi po kinodvoranah po svetu prikazovali od začetka aprila.

Na uradnem Twitter profilu 007 so v sredo objavili odločitev ustvarjalcev filma MGM, Universal in producentov Michaela G. Wilsona in Barbare Broccoli, da je po temeljitem premisleku in evalvaciji globalnega filmskega tržišča prihod filma Ni čas za smrt v režiji Caryja Jojija Fukunage prestavljen na november.

Premiera bo v Veliki Britaniji po novem na sporedu 12. novembra, sledile pa ji bodo projekcije po svetu. V ZDA bo film na sporedu od 25. novembra.

Zamik premiere sledi prošnji ustanoviteljev dveh najpopularnejših spletnih strani oboževalcev franšize o tajnemu agentu Jamesu Bondu, naj producenti zaradi koronavirusa zamaknejo njegov prihod v kina. "Obstaja velika možnost, da bodo v začetku aprila kinematografi zaprti oziroma se bo za njihov obisk odločilo izjemno malo gledalcev. In četudi v državi ne bi uvedli posebnih ukrepov in bodo kinematografi odprti, se je treba, tako kot M v Skyfall, vprašati: Kako varni se počutite," sta med drugim zapisala.