Zabava

Naslednje leto bodo imeli dve novi plaketi

M.O.
29. 12. 2019, 17.55
Deli članek:

Organizatorji najprestižnejšega festivala narodnozabavne glasbe v deželi na sončni strani Alp so že začeli s pripravami na prireditev.

Marko Novak
Lani so na festivalu slavili člani ansambla Opoj.

Na Vurberk se bo junija prihodnje leto selila množica ljubiteljev frajtonarice in dvo- ter večglasnega petja z vseh koncev naše domovine. Za ansamble, ki bi radi sodelovali na tem nepozabnem dogodku, organizatorji objavljajo razpis (www.vurberk.si), 29. vurberški festival pa bo v petek, 19. junija 2020, na grajskem dvorišču na Vurberku. Nastopilo bo 14 ansamblov, ki bodo svoj nastop potrjevali na izboru (avdiciji) v začetku maja 2020 v Podnanosu. Festival bosta kot posnetek predvajala RTV Slovenija in TV Veseljak, na dan festivala, tako pravijo organizatorji, bo izšla tudi zgoščenka z vsemi tekmovalnimi skladbami, pokrovitelj zgoščenke in partner vurberškega festivala je Original harmonika Rutar.

PESTRO BO

Ansambli, ki bodo sodelovali na 29. vurberškem festivalu, pa se bodo potegovali za nagrade strokovnih komisij in občinstva. Na atraktivnem vurberškem grajskem dvorišču, kjer bo potekal festival, bosta naslednje leto prvič podeljeni plaketi, ki so ju organizatorji poimenovali po osebah, ki sta letos preminuli, veliko pa sta prispevali k razvoju slovenske narodnozabavne glasbe, prejela sta tudi številne nagrade na vurberškem festivalu. Poleg že tradicionalnih plaket Lojzeta Slaka in Jožeta Šifrarja se jima bosta pridružili še plaketi Fanike Požek, za najboljše besedilo, in Tineta Lesjaka, za najboljšo glasbo. Organizator tega izjemno cenjenega in priljubljenega festivala narodnozabavne glasbe, tako med ansambli kot tudi med ljubitelji diatonične harmonike in petja, je Turistično društvo Vurberk, ob pomoči domače občine Duplek ter naše medijske hiše Media24, radia in televizije Veseljak, že tretje leto zapored pa bosta vse niti na prireditvi držala v rokah Maja Oderlap in Klemen Bunderla.

Novice Svet24
Maja Oderlap in Klemen Bunderla že tradicionalno vodita festival Vurberk.