Slovenci v tujih šovih

FOTO: »Nori Slovenki« navdušili s peklenskimi akrobacijami

E.J.
19. 12. 2019, 20.20
Deli članek:

V finale hrvaškega šova Supertalent sta se uvrstili še slovenski plesalki ob drogu, sicer pa se je na izpolnitev sanj v tuje resničnostne šove podalo že kar precej Slovenk in Slovencev.

Nova TV
Njun nastop so označili za peklenskega, saj je izjemno zahteven.

V tujini imajo resničnostni šovi tudi desetkrat več gledalcev kot pri nas, saj gre za veliko večje države in temu primerno je večja tudi denarna nagrada za zmagovalca. V finale šova Supertalent na Hrvaškem sta se poleg pevca Damiana Roia (45) uvrstili tudi Eva Kobal (20) in Tinkara Lovrenčič (20) kot Duo Kamikazete; z nastopom ob drogu sta žirijo navdušili, že prej pa so jima zaradi neverjetnih akrobacij nadeli vzdevek »nori Slovenki«. Žirantka Maja Šuput je izjavila, da je pošteno presenečena, ostali pa celo, da so popolnoma v šoku. Dekleti sta sicer nastopili tudi v slovenskem šovu Slovenija ima talent, kjer sta se uvrstili v polfinale, nato pa sta se morali od šova posloviti.

Raay production
Jo prepoznate? Lina Kuduzović je pred devetimi leti zmagala v šovu Slovenija ima talent.

Po slovenskih v tuji šov

Nagrada za zmagovalca v hrvaškem šovu znaša 26 tisoč evrov, medtem ko se je Mia Guček v šovu Nemčija išče superzvezdo (Deutschland sucht den Superstar) lani potegovala za 500 tisoč evrov. Mia žal ni zmagala, je pa dobila nove priložnosti in postala prava »šlager« zvezda v nemško govorečih deželah. Lina Kuduzović, zmagovalka šova Slovenija ima talent pred devetimi leti, se je po selitvi v Švico pojavila v več šovih, med drugim tudi v švicarskem šovu The Voice Kids pred dvema letoma, ko je prišla v finale, vendar ni zmagala. Danes noseča Maja Založnik je po tekmovanju v osmih slovenskih šovih leta 2014 tekmovala v četrti sezoni The Voice of Germany in izpadla v tretji fazi tekmovanja. Anja Kotar, ki je nastopila tudi v slovenskem X Factorju, je po selitvi v Kalifornijo nastopila v šovu The American Idol, vendar se ni mogla udeležiti nadaljnjih avdicij, saj je bila njena družina tam na podlagi delovnega vizuma.

Revija Vklop
Maja Založnik je sodelovala v skupno že desetih šovih, zdaj jo čaka novo poglavje: materinstvo.

Osebni arhiv
Mia Guček je postala velika zvezda v Nemčiji, pred tekmovanjem pa je tam delala kot natakarica.

Revija Vklop
Anja Kotar je danes priznana glasbenica tako v Kaliforniji kot v Sloveniji.