DOBRODELNO

FOTO: Dejan Krajnc se je poslovil od irokeze

E.J.
18. 12. 2019, 20.16
Deli članek:

Glasbenik Dejan Krajnc, znan po svoji visoki, 20-centimetrski irokezi, se je v dobrodelne namene javno poslovil od svojih las, ki so bili njegov zaščitni znak.

Osebni arhiv
Pevec ima lase spravljene doma.

Ni me strah biti drugačen, pravi Dejan. »Ta frizura je povezala mlade in stare, razbijala je tabuje. In odstrigel sem jo za dobrodelen namen, saj si želim, da bi ključnik donacije #NiVseVFrizuri veljal še naprej, za stvari, ki jih počnemo v življenju.« 

Že več kot pet let je irokeza, ki je redno menjavala barve, zaščitni znak glasbenika Dejana Krajnca (26), pevca in klarinetista Poskočnih muzikantov. Pričeska je sicer nastala malo po naključju, pravi Dejan; s prijateljem sta se odločila, da si naredita moderno frizuro s stoječimi lasmi. No, prijatelj je kaj kmalu obupal, Dejanovi lasje pa si bili vse daljši in irokeza vse višja – zadnja leta je štrlela 20 centimetrov v višino. Dejan si jo je rad barval priložnostim primerno in postala je njegov zaščitni znak. Pred kratkim pa je dobil idejo, da bi se od nje poslovil zavoljo dobrodelnosti, in je pozval svoje spletne prijatelje, naj mu namenijo 25 tisoč všečkov do božiča, da dokaže, da si upa irokezo odbriti. Všečke je dobil v vsega treh dneh in tako je prišel dan, ko se je odpravil na TV Slovenija ter se v oddaji Vikend paket poslovil od svojih las. Vse to seveda z enim samim namenom – da podpre dobrodelno akcijo #NiVseVFrizuri, s katero zbira denar za socialno ogrožene družine, da bi lahko razveselil otroke ob božično-novoletnih praznikih. Akcije še ni konec, do včeraj je zbral že več kot 13 tisoč evrov.

Osebni arhiv
Še zadnja fotografija Dejana z lasmi, tokrat pobarvanimi mavrično.

MAMA IN OČE Z BRIVNIKOM V ROKAH

V oddajo sta prišla tudi njegova mama in oče, Nives in Drago Krajnc – slednji je bil nadvse zadovoljen, da bo lahko izpolnil svojo željo in sinu odbril naglavni okras. Dejan pa je še priznal, da bo vesela tudi mama, ki sicer čisti njegovo kopalnico, saj se je lak za lase, ki ga je Dejan uporabljal v velikih količinah, prijel prav povsod.

Osebni arhiv
Mama Nives in oče Drago sta sinovo irokezo z veseljem odbrila.

Brivnik je zabrnel in irokeza je Dejanu ostala v rokah. Dejan, ki je včeraj praznoval svoj 26. rojstni dan, pravi, da ima šop las spravljen doma za spomin. Kako je biti brez irokeze? »To je dogodek, ki bo zame zapisan z zlatimi črkami. Sicer pa imam še vedno občutek, da imam lase.«

Osebni arhiv
Dobra volja je v družini: irokeza je pristala na očetovi glavi.