ADIJO, IROKEZA?

"Rad bi dokazal, da si upam narediti tudi to"

E.J.
13. 11. 2019, 20.20
Deli članek:

Najvišja pričeska v državi – 20 centimetrov visoka irokeza – pripada glasbeniku Dejanu Krajncu, ki pa se bo od nje očitno poslovil.

Rok Deželak
Za ureditev visoke irokeze porabi precej časa.

Glasbenik Dejan Krajnc je znan po svoji večni dobri volji, visoki irokezi, številnih tetovažah in pirsingih. Zdaj pa se je lotil novega projekta: če bo njegova objava na instagramu dosegla 25 tisoč všečkov do božiča, si bo pobril svoj zaščitni znak – irokezo. »Ko me kdo pogleda, me zagotovo ne bi umestil v narodnozabavno glasbo,« o svojem videzu najprej pove Dejan. »Imam skoraj 20 tetovaž in 20 centimetrov visoko irokezo.« Dejan izstopa tudi s svojim slogom oblačenja, ki je bolj punkovsko-rokerski kot narodnozabavni. Do zdaj je zbral že skoraj 20 tisoč všečkov, mnogi oboževalci pa ga prosijo, da naj tega ne stori, drugi se novega sloga veselijo. »Ta frizura je naredila več – povezala je mlade in stare ter razbila tabuje. Ni me strah biti drugačen,« še pravi Dejan, ki se bo pobril, ko bo zbral dovolj všečkov. »To bom naredil, irokeza bo odšla. A naredil bom, kot je treba: zbiral bom donacije, naredil nekaj za višje dobro.«

Mediaspeed
Včasih si je lase počesal na stran ...

V ZABAVNO POPULARNE VODE

Dejan pa nam je še povedal, da skupino že dalj časa naslavljajo kot Poskočni, in ne več kot Poskočni muzikanti. »Mnogokrat ljudje mislijo, da Poskočni muzikanti igramo le narodnozabavne pesmi, torej Na golico in podobno, a resnica je daleč od tega,« razlaga Dejan. »Vsi smo akademsko izobraženi glasbeniki in zanima nas še marsikaj drugega, zadnje leto in pol igramo tudi popularno, zabavno in plesno glasbo. Zataknilo se je pravzaprav namaturantskih plesih, kjer so nas tako poimenovali. In glede na to, da mi na leto zaigramo na več kot 20 maturantskih plesih, smo rekli, da bomo to pač dali na stran, in tako smo pač Poskočni, a še vedno muzikanti,« pravi Dejan.

Osebni arhiv
... včasih pa spletel v kitko.