Ekstravagantna prireditev

Met Gala: Katy Perry kot lestenec, Lady Gaga kot živa lutka

A.S.
7. 5. 2019, 09.35
Posodobljeno: 7. 5. 2019, 09.36
Deli članek:

Met Gala je vsakoletna dobrodelna prireditev, na kateri zbirajo sredstva za kostumografski institut pri Metropolitanskem muzeju. Tudi tokrat so zvezdniki javnost pustili odprtih ust.

Profi media
Katy Perry.

Oblačilna tematika dogodka je vsako leto drugačna. Letos je bila to "Pretiravanje: Zapisi o modi", s čimer so spomnili na nedavno odprtje razstave, ki jo je navdihnil esejski dokument ameriške kulturologinje in esejistke Susan Sontag iz leta 1964 z naslovom "Notes on Camp".

Zvezdnice in zvezdniki so za prireditev izbrali obleke, ki označujejo ironičnost, humor ali parodijo. Medtem ko se je Katy Perry odela v lestenec, je Lady Gaga svojo videz spremenila v podobo žive lutke. Pevka je pod dolgo toaletno obleko skrivala še tri druge kreacije, ki jih je prikazala s slačenjem na stopnicah muzeja. Družina Kardashian se je tokrat oblekla v znamenju perja. Ameriški igralec  Jared Leto pa je pod roko prišel z odlitkom svoje glave. Glasbenica Nicki Minaj je zagotovo odnesla navidezno nagrado za najdaljšo vlečko, slavna manekenka Gigi Hadid pa si je prilepila dolge bele trepalnice in se od glave do pet odela v bleščice. 

Čeprav so se kreacije slavnih razlikovale, Met Gala tako kot prejšnja leta vztraja pri izjemno visokih cenah vstopnic. Tokrat je bila večerna gostiteljica prireditve urednica modne revije Vogue Anna Wintour.