KRALJEVI DVOR

Meghan poskrbela za žgečkljiv in ganljiv zaključek turneje

Sonči Nered Čebašek
3. 11. 2018, 20.30
Deli članek:

Prva turneja v imenu njenega veličanstva britanske kraljice Elizabete II., ki sta jo opravila vojvoda in vojvodinja Sussekška kot zakonski par, je presegla vsa pričakovanja.

Profimedia
Ves čas je blestela.

Že začetek šestnajstdnevnega potovanja po Avstraliji, Novi Zelandiji, Fidžiju in Tongi je bil bombastičen, da bolj ne bi mogel biti. Skoraj hkrati, ko sta princ Harry in Meghan Markle pristala na sydneyjskem letališču, je dvor objavil sporočilo za javnost, ki je končalo večmesečna ugibanja, ali pod njenim srcem morda že raste dojenček. Novica, da je Meghan ne le noseča, temveč že v četrtem mesecu nosečnosti, je sprožila navdušenje in priznanja neštetih ljudi, da so srečni ob dejstvu, da pravljice obstajajo tudi v modernem svetu.

Blesteča

Kljub izjemno natrpanemu urniku, ki je v dobrih dveh tednih predvideval udeležbo na kar šestinsedemdesetih srečanjih, je najbolj opazovana nosečnica na svetu ves čas blestela. Z dvora je sicer prišlo navodilo, naj obveznosti omeji, a je izpustila le eno srečanje. Tudi slabost jo je obšla le enkrat, ko se je na tržnici na Fidžiju okoli nje zbrala nepregledna množica in so jo zato njeni telesni stražarji odpeljali do avta. Oblečena v izjemne modne kreacije in z rokami pogosto na napetem trebuščku je Meghan dežele »tam spodaj« povsem osvojila. Ne le rokovanje, temveč tudi objemanje in poljubljanje oboževalcev je bilo na njenem dnevnem redu, čeprav se dobro zaveda, da s tem krši strogi kraljevi protokol.

Srčna

Kako srčna je lepa vojvodinja, je še posebej prišlo do izraza zadnji dan turneje, ko sta z možem dan preživela v Tongi med Maori.

Profimedia
Pred otroki je Meghan spet klečala, da jim je bila bližje, ti pa je kar niso hoteli spustiti od sebe.

Pred otroki je Meghan spet klečala, da jim je bila bližje, ti pa je kar niso hoteli spustiti od sebe. Z domorodci pa se je kljub nevarnosti, da se prenese kakšen virus, tudi poljubljala po njihovem običaju – s podrsavanjem lica ob lice in dotikom nosu.

So pa prav z zadnjega dne obiska zakrožile fotografije, ki so na moč žgečkljive. Pletena obleka prestižne modne znamke Givenchy, ki jo je Meghan nosila, je bila namreč prozorna in je razkrila njene spodnje hlačke, kar je za članico kraljeve družine seveda nedopustno.

Profimedia
Meghan Markle je razkrila svoje spodnje perilo.

A kljub tako veliki napaki kraljica Meghan zagotovo ne bo karala, saj je z njenim vstopom na dvor priljubljenost kraljeve družine narasla tako skokovito kot še nikoli.