KRALJEVI DVOR

Astronomska šolnina za navihanega princa

Nejc Simšič
31. 8. 2018, 20.40
Posodobljeno: 28. 3. 2023, 13.26
Deli članek:

V ponedeljek bo za otroke začetek novega šolskega leta, tudi za britanskega princa Georgea – prvega otroka Williama in Kate –, ki hodi na prestižno šolo.

Profimedia
Princ George

Poletnih počitnic je konec in spet je čas za šolo. Hoče noče se v šolske klopi vrača tudi britanski princ George, ki je tretji v vrsti za prestol.

Čeprav je navihani princ prestižno zasebno šolo Thomas's Battersea obiskoval že lani, se šolanje zanj zares začenja letos. Petletnega Georgea namreč čakajo resni predmeti, kot so znanost, zgodovina in zemljepis ter višja francoščina, ki se je je princ prek pesmi in pravljic začel učiti že preteklo šolsko leto. Kot poročajo britanski mediji, se bo veliko več sodelovanja zahtevalo tudi od njegovih staršev, princa Williama in vojvodinje Kate, saj malega princa poleg utrjevanja pisanja, branja in razumevanja matematike čakajo tudi domače naloge.

Na urniku je tudi ples

Da je šola res nekaj posebnega, pove tudi njen pester urnik, saj princa med drugim čakajo zgodovina, geografija in različne dejavnosti, kot so tudi plavanje, baletne ure in plesne urice. Seveda ni bogat le program šole, ampak tudi šolnina. Namesto šestih tisočakov, kolikor sta William in Kate za Georgeevo šolanje dala prejšnje leto, ju bo šolnina letos stala dobrih 22 tisoč evrov.