Zvezdniki

FOTO: Znani obrazi, rojeni s srebrno žlico v ustih

Teja Pelko
6. 8. 2018, 20.20
Deli članek:

Svet zabave je poln srce parajočih zgodb o nadobudnih igralcih, ki so pred prebojem na velika platna bili revščino in, čakajoč na priložnost, opravljali raznovrstna dela. Spodaj predstavljeni primeri pa so njihovo popolno nasprotje. Vsaj z vidika finančnega zaledja.

Reuters
Julia Louis-Dreyfus

Igralka Julia Louis-Dreyfus je hčerka Gérarda Louisa-Dreyfusa, predsednika uprave družbe Louis Dreyfus Energy Services. Njegovo neto premoženje ob njegovi smrti leta 2016 je bilo ocenjeno na 2,87 milijarde evrov.

Reuters
Jake in Maggie Gyllenhaal

Igralca Jake in Maggie Gyllenhaal sta otroka režiserja Stephena Gyllenhaala in z oskarjem nominirane scenaristke Naomi Achs, prek očeta pa se lahko pohvalita tudi s švedsko modro krvjo. Neto premoženje staršev ocenjujejo na več kot osem milijonov evrov.

Reuters
Gwyneth Paltrow

Igralka Gwyneth Paltrow je hčerka igralke Blythe Danner in uspešnega televizijskega producenta Brucea Paltrowa. Samo očetovo neto premoženje je ocenjeno na več kot 50 milijonov evrov.

Reuters
Edward Norton

Dedek igralca Edwarda Nortona po mamini strani James Rouse je bil zelo uspešen arhitekt in urbanist, ki je oblikoval vse od novih mest do trgovskih centrov. Za igro ga je navdušila njegova varuška.

Reuters
Michelle Williams

Štirikratna nominiranka za oskarja Michelle Williams je hčerka Larryja R. Williamsa, književnika, financerja in borznika. Koliko je vreden, ni znano, glede na to, da ga je davčna uprava obtožila, da je med letoma 1990 in 2001 utajil za 1,3 milijona evrov davkov, pa to nikakor ni majhen znesek.

Reuters
Sigourney Weaver

Oče igralke Sigourney Weaver Sylvester Laflin "Pat" Weaver Jr. je imel uspešno radijsko in televizijsko kariero, med letoma 1953 in 1955 pa je bil tudi predsednik uprave televizijske mreže NBC.

Reuters
Jennifer Aniston

Oče igralke Jennifer Aniston je bil uspešen igralec John Aniston, znan predvsem po upodobitvi hudobca Victorja Kiriakisa v žajfnici Days of Our Lives. Njegovo neto premoženje ocenjujejo na več kot osem milijonov evrov.

Reuters
Emily in Zooey Deschanel

Emily in Zooey Deschanel Podpis Igralki Emily in Zooey Deschanel sta hčerki priznanega kinematografa Caleba Deschanela in igralke Mary Jo Deschanel. Samo očetovo neto premoženje je ocenjeno na več kot štiri milijone evrov.