Nenavadna izbira

Na dopustu bo najprej obiskala pokopališče

Teja Pelko
29. 7. 2018, 18.00
Deli članek:

Alenka Gotar, ki je Slovenijo s skladbo Cvet z juga leta 2007 zastopala na izboru za pesem Evrovizije v Helsinkih, bo letošnje morske radosti užila v več »etapah«.

Osebni arhiv
Utrinek z lanskega dopusta na Hvaru.

Glavni oddih bo kot že vrsto let preživela na otoku Hvaru, bo pa tokratni imel grenak priokus.

»Letos grem na Hvar z malo težjim srcem, ker sem tja vedno hodila k moji profesorici za petje. Letos bi morala biti stara 100 let, a je pred kratkim umrla, tako da bom šla najprej na grob,« nam je zaupala Alenka.

Gotarjeva na otoku že vrsto let biva v istem penzionu. »Penzion je super. Tri metre stran od morja. To je super za otroka, pa tudi za naju z možem. Ko se zjutraj zbudiš in pogledaš skozi okno, vidiš morje – to je nekaj najlepšega,« je dejala Alenka. In kako zvezdnica preživlja počitniške dneve? »Ko se zbudimo, je najprej na vrsti dolga kava, sledi dolg zajtrk, potem gremo na plažo, zatem je kosilo, nato gre mali spat in imava midva nekaj časa zase. Popoldne gremo še enkrat na plažo, zvečer je pa odklop,« je svojo dopustniško rutino razkrila Gotarjeva.

Za njihove brbončice pa skrbi gospodar. »Vse obroke nam pripravi naš Željko. On kuha od jutra do večera vse, kar hočem,« je povedala Alenka, ob tem pa priznala, da je od vseh članov družine ona glede hrane najbolj izbirčna.

Mediaspeed
Alenka Gotar in Anže Šuštar.