Dobri geni

Nika Ambrožič Urbas ne verjame v diete

Teja Pelko/Novice Svet24
22. 7. 2018, 07.30
Deli članek:

Jezično najspretnejša sodnica v oddaji Zvezde plešejo se lahko pohvali z zavidanja vredno postavo, ki pa jo pripisuje predvsem dobrim genom.

Mediaspeed
Modna oblikovalka pri hrani ne komplicira.

Pri vnašanju hrane namreč čisto nič ne pazi oziroma je celo prepričana, da se stvari ob dietah nikoli ne izidejo dobro.

SPRETNA V KUHINJI

Modna oblikovalka zelo rada vrti kuhalnico. Loti se priprave slovenske, angleške, pa tudi kakšne zelo eksotične hrane. V njeni kuhinji ne smejo manjkati špageti, njena pregreha pa je čips z okusom kisle smetane in drobnjaka.

»Jaz sploh ne verjamem v diete. Mislim, da je to neka fiksna ideja. Eno je zdrava hrana, drugo pa so diete. Zdrava hrana, ja, obvezno, da bi pa štela kalorije, pa da ne bi jedla ogljikovih hidratov v kombinaciji z beljakovinami, za to se mi zdi pa škoda časa. Mislim, da se je najbolje prehranjevati po zdravi kmečki logiki: vsega po malem in nikoli se preveč najesti. Mogoče je edino fino, da si malo previden pri sladkorju, ker verjamem, da to organizem še najmanj potrebuje, čeprav je pa dober za živčke. (smeh) Sama pri prehranjevanju nisem prevelik komplikator. Je pa res, da tudi nisem kakšen blazen gurman ali blazen jedec. Rada imam čim bolj preprosto hrano v malo večjih količinah, zato, da se res lepo najem, ker sem, ko mi pade energija, zelo tečna,« nam je v smehu razkrila Nika.

Mediaspeed
Nika Ambrožič Urbas in Matjaž Ambrožič

PRI HRANI SE NIMA »NA KRATKO«

Priznava pa, da je pred nekaj leti na to gledala nekoliko drugače. »Ko sem bila mlajša, sem imela obdobje, ko sem bila del modne scene v Angliji. In v tistem času je bila suhost status. Ljudje so bili takrat – vsaj v mojih krogih – zelo obremenjeni s tem, da bi bili čim bolj suhi, in tudi meni je 'pasalo' biti čim bolj suha. A ko si star 20–25 let in si zelo suh, je to ena stvar, telo marsikaj prenese, zdaj se mi pa s tem ne da več toliko ukvarjati. Zdaj imam rada življenje iz čisto drugih razlogov. Rada se ne držim preveč na strogo, ker se mi zdi, da ni vredno. Če ti prija jesti karkoli, pa jej. Če se ti zdi, da je treba skriti kakšno telesno nepravilnost, obstaja cel kup fantastičnih kreacij za kakršnekoli postave in kup ličil. Sicer pa – zakaj bi se morali s čimerkoli obremenjevati, življenje je že tako včasih zelo neprizanesljivo. Ne izplača se biti preveč strog do sebe,« poudarja Nika.