Mati samohranilka, ki zmore vse

FOTO: Otroci so ji vedno na prvem mestu!

Andreja Comino
15. 6. 2018, 07.05
Posodobljeno: 15. 6. 2018, 07.09
Deli članek:

Trenerka iz šova o hujšanju Nataša Gorenc vedno znova navdušuje s pozitivno energijo, neizprosnostjo in vrhunsko organizacijo.

osebni arhiv
V telovadnici je stroga in neizprosna, doma pa nežna in mehka duša.

Mami samohranilki uspeva skrbeti za tri otroke, voditi svoj posel, obenem pa zna najti tudi čas zase in se pocrkljati. Nataša Gorenc prizna, da nikoli v življenju ni prav dolgo zdržala pri miru. »Starša sta me s sestro in bratoma ves čas spodbujala h gibanju. Pridobljene navade sem ohranila tudi v odraslosti in jih prenesla na svoje otroke. Še danes, kadar mi je težko, grem v fitnes ali na kakšen hrib. Domov pridem z jasno glavo,« pravi Nataša, ki ne zdrži prav dolgo pri miru.

osebni arhiv
Za otroke da vedno vse od sebe.

Skrivnost njenega uspeha je v disciplini in načrtovanju. Vse, kar si zada, tudi izpelje, pa čeprav je kdaj težko.

Dolgo je trenirala atletiko, nato pa se je zaljubila v košarkarja in mu sledila po svetu. V 22 letih zveze sta živela v Italiji, Grčiji, Rusiji. Rodili so se jima trije otroci, sinova Domen in Jakob ter hči Tjaša. »Življenje z vrhunskim športnikom ni tako glamurozno, kot se zdi. Vse je bilo podrejeno športu in špartanskemu urniku. Ob skrbi za njegovo kariero sem pozabila nase. Znašla sva se vsak na svojem bregu, in čeprav ni bilo posredi tretje osebe, sem se odločila za ločitev. Sesul se mi je svet. Ko mi je bilo najteže in sem se spopadala z občutki krivde zaradi razbite družine, sem uteho našla v športu,« se spominja Nataša, ponosna, da so njeni otroci res krasni.

osebni arhiv
»Včasih ne vem, kje se me drži glava, toliko vsega imam.« A ji nekako uspe vse opraviti.

»Otroci so vedno na prvem mestu. Ne glede na to, koliko dela imam, sem jim vedno na voljo.«

Aktivna in nasmejana

Najstarejši se trenutno spopada z maturo, počasi prihaja konec šole za mlajša. V toplejših dneh, ko se mnoge ženske tresejo od strahu pred poletjem in tem, da bodo morale pokazati več gole kože, Nataše ni prav nič strah obleči kopalk. »Sem aktivna in disciplinirana. Rodila sem tri otroke, a sem kljub temu fit. Lepo telo mora biti posledica zdravega načina življenja, ne pa cilj vadbe. Šele tako dosežemo trajne rezultate,« je odločna.

Mediaspeed
Nataša Gorenc je ponosna na svojo družino in kariero. Z Janom Kovačičem sta bila dober trenerski par.