Status

Tašča priljubljena skoraj kot njena hčerka

Sonči Nered-Čebešek / Novice Svet24
5. 6. 2018, 07.45
Deli članek:

Vstop v kraljevo družino je mama soproge princa Harryja sprejela kot nekaj najbolj običajnega. Ker v svojem vsakodnevnem življenju očitno uživa, ji hčerkina poroka s princem ni zamajala rutine.

Profimedia
Ne uživa razkošja, a je prinčeva tašča v svoji skromnosti videti nadvse zadovoljna.

Prihod Dorie Ragland (61) iz Los Angelesa, kjer živi, v London na poroko svoje hčere so mediji enoglasno napovedovali za vsaj deset dni pred poroko, ki je bila 19. maja.

V angleški prestolnici naj bi nevestina mati potem ostala vsaj še pol meseca, da se vključi v svojo novo družino in dvorno življenje, da ob pomembnem dogodku hčerki stoji ob strani – in se naužije razkošja, ki ga palače nudijo.

Profimedia
Glede na hčerkin status Dorii ne bi bilo treba nikoli več delati, a prav vsak dan poučuje vadbo joge.

DOSTOJANSTVENA

A nobena od napovedi se ni uresničila: Doria je prispela samo dan pred poroko in dan po poroki že odpotovala nazaj. Ob svojem kratkem obisku pri novih sorodnikih je naredila izjemen vtis s svojo mirnostjo, preprostostjo. Vsi, ki so jo osebno spoznali, pa ji priznavajo predvsem dostojanstvenost.

Očitno se v Londonu ni zadržala dlje, kot je bilo potrebno, ker ji do kraljevskih imenitnosti ni, za svojo hčer pa že dobro ve, da jo je vzgojila v samozavestno in odgovorno osebo, ki se z vsemi življenjskimi situacijami izvrstno spoprijema.

DOBRI OBETI

Z brskanjem za pikantnostmi iz njenega življenja se nima več smisla truditi, ker so tudi najbolj vztrajni novinarji ugotovili, da jih ni. Socialna delavka in inštruktorica joge je živela in še živi povsem transparentno. Tudi zdaj, ko ji na vsakem koraku sledijo paparaci – da bi morda le ujeli kaj bolj zanimivega kot sicer –, se oblečena v preprosta oblačila odpravi na jogo in vsak dan sprehaja svoja kužka.

Motiti se ne da, a tudi nesramna ni nikoli do nikogar – na vprašanje, ali je fotografske zasede nič ne motijo, je pojasnila, da razume, da fotografi opravljajo svoje delo, ki jim omogoča preživetje.

Čeprav so Britanci prihod temnopolte gospe s strahom pričakovali, so zdaj vsi na njeni strani. »Če je mama tako prijetna, je vsekakor taka tudi hči. In naš princ bo ob njej srečen,« se strinjajo.