Družina na 1. mestu

Samuel Lucas o pavzi in odnosu s hčerkama

Nejc Simšič / Novice Svet24
29. 5. 2018, 07.10
Deli članek:

Čeprav ima zadnje mesece dela več kot preveč, si je glasbenik Samuel Lucas vzel čas za klepet, pri čemer je med drugim razkril, kaj novega pripravlja, kako ponosen je na hčerko Arijano in kakšen je njun odnos.

Osebni arhiv
Samuel Lucas najbolj uživa, kadar nastopa in poje.

Samuel, zadnje čase je videti, kot da ste si vzeli »medijsko pavzo«. Zakaj zatišje? 

Po napornem zaključku leta 2017, ko smo imeli novembra in decembra res ogromno nastopov, smo januarja bolj počivali, imeli smo le nekaj nastopov. Sem bil pa zelo delaven in priden pri snemanju svoje nove avtorske pesmi Kot nekdaj, ki sem jo izdal na valentinovo in zanjo posnel tudi videospot v prelepi Ljubljani. Glasbo sem napisal sam, prelepo besedilo pa je prišlo izpod peresa izvrstnega glasbenika in avtorja številnih besedil Roka Lunačka. Dela imam res še in še.

Ali lahko izpostavite, na kaj ste v zadnjem času še posebej ponosni?

Zelo sem ponosen, da sem v svoji več kot 25-letni glasbeni karieri, kljub velikemu talentu, predvsem s trdim delom in pridnostjo dosegel to, kar danes sem! Seveda pa sem najbolj ponosen na svoji hčerki, Dajano in Arijano, ki sta krasni punci, in res sem vesel, da obe počneta to, kar ju veseli in zanima.

Osebni arhiv
Samuel je ponosen oče hčerk Dajane in Arijane.

Pripravljate kar nekaj novih projektov, a vseeno, kaj pride najprej na vrsto? 

Pri meni ni vrste, običajno je treba vse narediti naenkrat, tudi družini se je treba posvetiti, saj je družina vedno na prvem mestu (smeh). Res me čaka ogromno novih projektov in se zgodi, da sam ne vem več, česa bi se najprej lotil. Nastopov je veliko, do konca leta pa moram posneti še osem pesmi in jih spraviti na zgoščenko, kar ni majhen zalogaj.

Pripravljate tudi nov album, kajne? Kako daleč ste in kakšne pesmi bodo na njem?

Ja, tako je. To bo večinoma moj osebni, avtorski album. V pesmi bi rad dal več sebe in rad bi, da me ljudje spoznajo tudi v tej luči. Pri ustvarjanju mi pomagajo moji zelo dobri prijatelji – glasbeniki, s katerimi sodelujem že vsa ta leta in so tudi člani moje skupine: za bobni Boštjan Vajs, na bas kitari Nace Jordan, na klaviaturah dolgoletni član skupine Sandro Božič, vokal in tudi kitarist pa je Nermin Puškar.

Osebni arhiv
Glasbenik v objemu svoje srčne izbranke Petre Grosman

Govori se, da nameravate posneti duet s hčerko Arijano, ki tekmuje v šovu Nova zvezda Slovenije. Je to res?

To je najina velika želja in vem, da jo nekoč uresničiva. A mora priti prava pesem, v pravem trenutku, da se vse »poklopi«. Duet s hčerko mi bo v velik ponos, saj ni veliko glasbenikov, ki imajo duete s svojimi otroki.

Kakšen odnos imata vidva? Sta strogo kot oče in hči ali je kako drugače, v smislu, da sta tudi najboljša prijatelja?  

Z obema hčerkama imam zelo dober odnos, čeprav se ne vidimo vsak dan, saj obe živita v Kopru in imamo vsi kup svojih obveznosti, a se najde čas tudi za to. Ne vem, ali sem njun najboljši prijatelj, sem pa vsekakor oče in vedno lahko računata name ter na mojo pomoč.

Počasi ga pripravlja in pravi, da se veseli končnega projekta in dneva, ko si bo januarja prihodnje leto album podaril za svoj rojstni dan. »Važno, da sem obkrožen z ljudmi s pozitivno energijo, saj le v tem primeru lahko ustvarjam.« 

Torej si zaupate veliko, ju podpirate pri vseh odločitvah?  

Vedno ju podpiram, povem pa tudi svoje mnenje. Dajana že vrsto let igra odbojko v klubu Luke Koper in sočasno dela magisterij, in sicer o vedi prehranjevanja. Arijana pa je čisto umetniška duša – v Ljubljani obiskuje akademijo ličenja, saj jo zanima profesionalni make up, sicer pa občasno tudi nastopa z mano.

Arijana je tudi navdušila v oddaji Nova zvezda Slovenije. Ste imeli kaj pri tem, da se je sploh prijavila?

Moram priznati, da se je prijavila sama in mi šele potem povedala o tem, tako da res nisem vedel. In se po eni strani zelo veseli, da je tako, da ne bi bilo kakšnih namigovanj … »Ja, tvoj oče je pevec in te je prijavil …« Čeprav sem ji povedal, naj se s tem ne obremenjuje, saj je na odru sama in mora pokazati, kaj zna, ne glede na to, kdo je njen starš … In to je do zdaj opravila zelo dobro.