Zvezde plešejo

Ilka v televizijskem šovu izbrala vroče ritme

G.G./STA
28. 3. 2018, 15.14
Posodobljeno: 28. 3. 2018, 15.14
Deli članek:

Naša najuspešnejša smučarka ima že dovolj "trdno" koleno, da trenira s polno močjo, zdaj pa bo zaplesala še v zabavni televizijski oddaji Zvezde plešejo.

Bobo
Ilka Štuhec bo plesala.

Simpatična 27-letna Štajerka bo svoje plesne gibe pokazala v nedeljski oddaji na Pop TV. Aktualno svetovno smukaško prvakinjo smo sicer vajeni občudovati pri napadanju belih strmin, a ima vrhunska športnica tudi zelo rada ples. V mladosti ga je namreč trenirala - vse dokler ni prevladalo smučanje, ob tem razkrivajo na spletnih straneh 24ur.com.

"Zdaj ji ples predstavlja hobi oziroma sprostitev. Z njim nas je že osupnila, ko je delila posnetek, na katerem se je zavrtela s profesionalnim plesalcem, zdaj pa bo še toliko bolj zablestela. Z njo bo zaplesal prav tako simpatični Štajerec Arnej Ivkovič, ki se je sicer od tekmovalnega dela šova moral posloviti že v prvi oddaji," so še zapisali.

"Najraje plešem po občutku, brez koreografij, da se sprostim," je dejala Štuhčeva, ki je za nedeljsko oddajo izbrala vroče ritme latinsko-ameriškega plesa. "Do šova je še nekaj časa, tako da treme še ni, ampak verjamem, da bo vedno večja," je še dejala smučarka.

Štuhčeva je lani februarja v St. Moritzu postala tretja slovenska svetovna prvakinja za Matejo Svet (v slalomu leta 1989) in Tino Maze (v veleslalomu leta 2011, superveleslalomu leta 2013 in smuku ter superkombinaciji leta 2015). V svetovnem pokalu alpskih smučark je trinajstkrat stala na stopničkah, od tega sedemkrat na najvišji. Vse zmage in stopničke je osvojila v sezoni 2016/17.

Mariborčanki je kruta igra usode lani oktobra na treningu v Pitztalu, ko si je pri padcu poškodovala koleno, vzela celotno pravkar končano olimpijsko sezono. Nista pa ji poškodba in operacija vzeli poguma in volje, da se oktobra znova vrne na tekmovalne proge še močnejša.