Prvaka

Plesalca bi najraje živela kar na kmetiji

Teja Pelko / Novice Svet24
31. 3. 2018, 19.59
Deli članek:

Slovenska prvaka v latinskoameriških plesih sta velika ljubitelja živali. Ko sta bila mlajša, sta imela doma mucko, zdaj pa sta ponosna lastnika shih-tzuja.

Instagram
Jagoda in Jurij Batagelj ter Vinko

Za to pasmo sta se odločila po tem, ko sta na morju spoznala enega kužka te pasme. Osvojil ju je s svojo prijaznostjo in zelo mehko dlako.

»Takoj sva se zaljubila vanj in v to pasmo. Ker sva si želela prav to, sva ga kupila. Ko se bova odločila za še enega psa, pa ga bova zagotovo šla iskat v zavetišče,« napovedujeta plesalca.

Ljubljenčku sta Jagoda in Jurij Batagelj nadela za psa zelo neobičajno ime: Vinko. »Od nekdaj nama je bilo to ime simpatično. Vsak si ga zapomni in nama reče, da mu prav pristaja,« pojasnjujeta odločitev za takšno poimenovanje. 

VINKO OBOŽUJE IVINE IGRAČE

Vinko je po njunih besedah zelo ubogljiv, in to že od prvega dne, tako da zanj sploh ne potrebujeta povodca. Tudi doma ne dela kakšnega večjega nereda. »Čevlji so vsi celi, ne pušča dlak … No, najini hčerkici Ivi Valentini je 'ukradel' par plišastih igrač in si jih prisvojil, to je pa tudi to,« v smehu pravita plesalca, ki bi najraje živela kar na kmetiji. »Še posebno zdaj, ko Iva spoznava vse živali, bi vsi noro uživali,« sta prepričana Jagoda in Jurij.