Dobrodelna

Kate na pot s frizerko

S.N.Č./Novice Svet24
31. 1. 2018, 21.25
Deli članek:

Lase darovala, zdaj pa uporablja podaljške.

Profimedia
Vsi so pričakovali, da bosta William in Kate v Skandinavijo odpotovala z otrokoma, zdaj pa ju bo spremljala frizerka.

Ko je vojvodinja Cambriška pred dnevi v dobrodelne namene darovala 18 centimetrov svojih las, je zaradi tako intimne geste seveda požela kup pohval. Sama sebi pa je s tem očitno nakopala velike težave.

Zamisel, da poleg redne in velikanske finančne pomoči Kate rakavim bolnikom simbolično podari še delček sebe, se je rodila že pred nekaj meseci. Da bi bil najprimernejši pramen njenih las, so ji predlagali njeni frizerji, ki so ji zaradi boljše strukture las med nosečnostjo te tako ali tako skrajšali takoj po tem, ko je prestala obdobje slabosti.

»Zakaj neki bi lase vrgli v koš za smeti, ko pa imajo lahko velik simboličen pomen?« so ji previdno predlagali, Kate pa se ni le strinjala, temveč je bila nad idejo prav navdušena.

ZAHTEVEN PROJEKT

Katine lase so vpisali pod lažnim imenom in lasuljar je iz njih naredil lasuljo. V bolnišnici Bethlem Royal v južnem Londonu pa je Kate podarila lase za eno od za rakom obolelih malčic, ki je tako dobila priložnost, da si na zaradi bolezni golo glavico nadene lasuljo iz las princese.

profimedia
Amanda je kraljevi par spremljala tudi na turneji po Butanu aprila 2016.

Vse od takrat, ko je Kate spremenila pričesko, ugotavljajo, kako košate in valovite lase ima. Zdaj je tudi postalo jasno, zakaj je tako in zakaj ni bilo videti, da so njeni lasje toliko krajši.

Za vojvodinjino popolno pričesko je namreč z umetnimi podaljški in vstavki poskrbela njena osebna frizerka Amanda Cook Turner, ki je izjemno spretna tudi pri obvladovanju las z raznimi spreji, želeji, kapljicami in podobnimi zvarki.

Da je pričeska Kate Middleton, odkar je krajša, zahteven projekt, priča tudi dejstvo, da bo šla frizerka ta teden z njo in možem na nekajdnevno turnejo po Švedski in Norveški, saj si vojvodinja glamurozne pričeske, kot smo je od nje vajeni, pač ni zmožna narediti sama.