Mister Slovenije

Tilen Grah: Od grdega račka do lepega laboda

tp
30. 12. 2016, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Uradno najlepši Slovenec je praznični čas izkoristil za obisk dnevnega centra za mladostnike na Ptuju.

Ana Gregorič
Tilen prihaja s Ptuja, trenutno pa živi v Ljubljani, kjer tudi študira podjetništvo.

Najstnike, za katere skrbi organizacija ArsVitae, je nagovoril in jih spodbudil k zdravi osebnostni rasti.

Tilen bolj kot na telesno vadbo prisega na pravilno prehrano. Uživa pet obrokov na dan, v katerih je veliko zelenjave, in pije veliko vode. 

Postavni Štajerec se je v preteklih dneh mudil v rodnem kraju, kjer je v centru za mladostnike predstavil svojo življenjsko zgodbo – prehojeno pot vse od nesamozavestnega mladeniča s čezmerno težo do naziva uradno najlepšega Slovenca. Po razkritju svoje zgodbe je Tilen prisluhnil še najstnikom. Razvili so zelo prijeten pogovor, v katerem so se dotaknili tem, kot so alkohol, droge, pretirano veseljačenje in spori, ki večkrat privedejo do pretepov. Mladostniki pa so najlepšemu Slovencu zaupali tudi svoje cilje in sanje. Tilnov obisk jih je očitno navdušil, saj so si najstniki ob zaključku želeli njegov podpis in fotografijo, ob koncu pa so ga povabili, naj jih še kdaj obišče.

osebni arhiv
Mister Slovenije 2016 v družbi socialnih delavcev.

Novo leto, novi mister

Medtem ko Tilen izpolnjuje svoje poslanstvo najlepšega Slovenca, pa že potekajo priprave za izbor mistra Slovenije 2017. Januarja bo na uradni spletni strani projekta www.misterslovenia.com objavljen razpis, kjer bodo na voljo prijavnica in druge informacije. Sezona 2017 se bo aktivno začela mesec pozneje, februarja.

osebni arhiv
Tilen je obiskal dnevni center za mladostnike na Ptuju, za katerega skrbi organizacija ArsVitae.