Zabava

Šerbedžija z Bradom Pittom gradi na Reki

mv
13. 9. 2016, 07.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Rade Šerbedžija, ki ima na Reki že vrsto let igralsko šolo, ima zaradi svoje filmske kariere v Hollywoodu številne prijatelje med svetovnimi zvezdniki. Med njimi je tudi igralski par Brad Pitt in Angelina Jolie, ki menda v Istri gradita svoj studio.

Šerbedžija naj bi skupaj z Bradom Pittom uresničil načrte o gradnji filmskih studiev na Reki.

Brad Pitt ima že nekaj časa svojo producentsko hišo, hrvaški mediji pa poročajo, da naj bi resno razmišljal o tem, da vloži več denarja v projekt v Istri. »Brad je moj dober prijatelj in o možnostih vlaganja v Hrvaško sva se pogovarjala, še preden je njegova žena Angelina leta 2012 prišla na mojo predstavo na Brione,« je razložil Šerbedžija.

Šerbedžija je osebni prijatelj slavnega para, s katerim želi zdaj združiti še poslovne poti.

Rade in Brad sta skupaj igrala v filmu Guya Ritchieja Snatch, 70-letni igralec je igral tudi v režijskem prvencu Joliejeve V deželi krvi in medu. Šerbedžija že nekaj časa razmišlja o tem, da bi zgradil filmske studie na Reki, kjer preživi večino časa, o tem je menda že govoril tudi z reškim županom.

Angelina mu je namenila tudi vlogo v svojem režijskem prvencu.

Vložil bo tudi v hotele

Šerbedžija naj bi skupaj z Bradom Pittom uresničil načrte o gradnji filmskih studiev na Reki.

Njegov poslovni partner na projektu naj bi bil prav Brad, ki se je prejšnji teden mudil na hrvaški obali, in sicer je obiskal Šibenik, Zadar, Biograd in Kornate. Zvezdnik Hrvaško opisuje kot eno najlepših držav, ki jih je kdajkoli obiskal, kar nekaj denarja pa namerava vložiti v luksuzni hotelski kompleks blizu Šibenika, ki naj bi vseboval tudi zasebne vile, golf igrišče in zasebno pristanišče.

Vir: Reuters
Brad in Angelina že nekaj časa razmišljata tudi o nakupu počitniške hiše v Istri.

Tudi te dogovore mu je uspel urediti Šerbedžija, ki računa na to, da mu bo njegov slavni prijatelj pomagal zgraditi filmske studie, ki bodo konkurenčni drugim evropskim. Dogovori so menda še v teku, Pitt pa bi z investicijo okrepil delovanje produkcijske hiše Plan B, ki jo je leta 2001 ustanovil skupaj s svojo nekdanjo ženo Jennifer Aniston.