The Drinkers

Nasveti dolgoletnih pivcev

Sonja Javornik
11. 9. 2016, 10.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Le kdo je bolj primeren, da deli nasvete glede pitja, kot glasbena skupina The Drinkers, katere člani so imeli na tem področju svoje vzpone in padce, a so vsekakor v zadnjih letih tudi tu postali pravi vzor.

Promo foto
Staro jedro zasedbe The Drinkers, Robert Likar, Sandi Kolenc - Koli in Miro Mutvar, med snemanjem svoje priredbe

Ime benda je plod omamne domišljije pevca Kolija, ki je kot pravi slovenski patriot predlagal, da bi se imenovali Pivci, vendar so se v bendu odločili, da besedo prevedejo v bolj internacionalni jezik – The Drinkers.

In tako ne preseneča, da je skupina The Drinkers dobila povabilo, da sodeluje pri projektu varnega pitja – Enjoy responsibly day, ki bo 17. septembra. »Koncept je takšen, da se na ta dan na radijskih postajah vrtijo znane slovenske pesmi, v katerih je omenjen alkohol. Ker gre za projekt odgovornega pitja, bi na ta dan v sodelovanju z avtorji pesmi predelali tako, da bi govorile o odgovornem pitju alkohola. Izbrali so naš komad Lepi in trezni iz leta 1997. Besedilo smo malo ublažili in pozvali k varnemu pitju nam tako dragega alkohola,« nam je zaupal vodja zasedbe Miro Mutvar.

Koli legenda

Med člani zasedbe je vsekakor najbolj prepoznaven pevec Koli, ki je tudi javno povedal, da mu je bil nekoč alkohol kar preveč drag, vendar pa je z leti ugotovil, da pitje zanj ni dobro, in je tako že šest let popoln abstinent. In kot tak seveda najboljši zgled, da se imaš lahko brez alkohola še bolje kot z njim.