Rok Tamše

Velika vrnitev na male ekrane

Sonja Javornik
9. 9. 2016, 18.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Po dobrem desetletju dela na tiskanem in elektronskem mediju se na male ekrane vrača športni novinar in urednik Rok Tamše, ki pravi, da spremljanje nogometa ni le njegov poklic, temveč način življenja.

pop tv
Rok ni pozabil adrenalina, ki ga po žilah požene kamera, niti užitka, ko delo opraviš dobro, zanimivo in uspešno.

Rok Tamše bo po novem vodil terenske studie vedno bolj priljubljenih tekem domačega nogometnega prvenstva, Prva liga Telekom Slovenije. V živo se bo javljal s terena, gostil nogometne strokovnjake, in kot pravi sam: poskušal dodati novo dimenzijo spremljanja slovenskega nogometa na televiziji.

planet tv
V živo se bo javljal s terena, gostil nogometne strokovnjake in poskušal dodati novo dimenzijo spremljanja slovenskega nogometa na televiziji.

»Počutim se krasno. Kot da bi šel spet v šolo ali pa bi me čakala pomembna tekma. Nazaj med svoje ljudi, v mojem televizijskem domu. Res prijeten občutek,« nam je zaupal svoje občutke ob vrnitvi na televizijo, ki je znana kot medij, ki najbolj zasvoji vse ustvarjalce. Ampak Rok se s tem ne strinja. »Mislim, da ne. To po moje velja za radio. Sam sem začel vzporedno na radiu in v časopisu. Radio bo vedno v moji krvi,« pravi Rok, čeprav priznava: »No, televizija je pa svoja dimenzija s posebnimi zakonitostmi, ki jih tudi lahko močno ponotranjiš. Nekateri ne morejo več brez kamere, sam lahko. Ampak očitno le kakšno desetletje …«

Rok pravi, da samo zato, ker bo zdaj bolj izpostavljen javnosti, ne misli več časa posvečati svoji zunanjosti – z eno izjemo. »Pogosteje bom zavil k frizerju! (smeh)« Sicer pa bo delal predvsem ob koncih tedna, saj bo njegovo delo odslej: »Vodenje nogometnega studia na tekmah Prve lige Telekom Slovenije ob sobotah in nekaterih nedeljah. Pa večna tuhtanja s sodelavci, kaj in kako izboljšati.«