Rekorder

Vlado Kreslin na odru Križank že 25. leto

b.p
25. 8. 2016, 22.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Najbolj znan Prekmurec, obvezno opremljen s črno kitaro in klobukom, že vrsto let piše zgodovino slovenske glasbe. V okviru Festivala Ljubljana pa bo jutri nastopil že 25. leto zapored.

festival ljubljana
Ob 25. obletnici nastopanja na Festivalu Ljubljana se kantavtor, ki rad nastavi ogledalo slovenski družbi, vrača na oder Križank.

Pravijo, da prav po zaslugi Vlada Kreslina, vse od Goričkega do Pirana, poznamo vsaj kakšno prekmursko besedo. Vlado Kreslin na Festivalu Ljubljana nastopa že četrt stoletja.

Vlado Kreslin je skupaj z legendarno Beltinško bando prvič stopil na oder Festivala Ljubljana leta 1991.

Ob 25. obletnici nastopanja na Festivalu Ljubljana se kantavtor, ki rad nastavi ogledalo slovenski družbi, vrača na oder Križank skupaj z glasbenimi prijatelji. Šestindvajsetega avgusta mu bodo družbo delali Mali bogovi, Beltinška banda, s katero bo nastopil tudi njegov 88-letni oče, Milan Kreslin, in Big band Orkester Slovenske vojske pod vodstvom dirigenta Rudija Gasa.

Vlado Kreslin je skupaj z legendarno Beltinško bando prvič stopil na oder Ljubljana Festivala leta 1991. Istega leta je razpadla njegova skupina Martin Krpan, s katero je Kreslin preigraval legendarne pesmi, kot so Še je čas, Od višine se zvrti in Je v Šiški še kaj odprtega. Medtem ko se je Martin Krpan za vedno upokojil, je Kreslin čar glasbenega ustvarjanja našel v ljudski glasbi in se vrnil k svojim koreninam. Skupaj z Beltinško bando je populariziral etno glasbo in začel avtorsko ustvarjati s skupino Mali bogovi.

Mediaspeed
26. avgusta bo Vlado Kreslin že 25. leto zapored skupaj z gosti nastopil na Festivalu Ljubljana.