Pločnik slavnih

Michael Keaton bo dobil svojo zvezdo

M.K./STA
25. 7. 2016, 08.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ameriškega igralca Michaela Keatona, ki je v svoji bogati karieri med drugim upodobil Batmana, Birdmana in Beetlejuicea, bodo 28. julija počastili z zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih. Igralec je bil za zvezdo, ki bo 2585. po vrsti, imenovan že lani.

Profimedia
Michael Keaton, ki je igral v več kot 50 filmih, je najbolj znan po vlogi Batmana, ki ga je režiral Tim Burton.

Na slovesnem odkritju zvezde bo tudi režiser režiser John Lee Hancock, ki je s Keatonom sodeloval pri novem filmu Ustanovitelj, v katerem upodablja kralja hamburgerjev Raya Kroca, ustanovitelja verige s hitro prehrano McDonalds.

Keaton, ki je igral v več kot 50 filmih, je najbolj znan po vlogi Batmana, ki ga je režiral Tim Burton. Preizkusil se je v skoraj vseh filmskih zvrsteh, od Shakespearove komedije v režiji Kennetha Branagha Mnogo hrupa za nič do agenta FBI v akcijski drami Quentina Tarantina Jackie Brown.

Keaton je bil lani nominiran za oskarja za glavno vlogo v umetniški satiri Birdman ali nepričakovana odlika nevednosti mehiškega režiserja Alejandra G. Inarrituja. Nazadnje je igral z Markom Ruffalom in Rachel McAdams v biografski drami V žarišču. Film, ki govori o razkritju zlorab v Katoliški cerkvi New England, je februarja osvojil oskarja za najboljši film.

Januarja so zvezdo namenili igralcu Stevu Carellu, za letos pa načrtujejo še zvezdo za ameriško igralko Allison Janney.