MASTERCHEF SLOVENIJA

"Tisti, ki bo zmagal, mora častiti!"

B. P.
3. 5. 2016, 21.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V 14. oddaji priljubljenega kuharskega šova je iz nadaljnjega tekmovanja in boja za 50.000 evrov izpadel komedijant Luka Korenčič. Zanj je bil usoden izločitveni test, na katerem so se tekmovalci preizkusili v pripravi zahtevne francoske sladice.

POP TV
Komik Luka Korenčič je nedvomno poskrbel, da je bil letošnji MasterChef Slovenija poln smeha in zabave, a je žal v zadnji oddaji moral zapustiti tekmovanje.

Luka, kakšni občutki so vas preplavili, ko ste izvedeli, da zapuščate kuhinjo MasterChefa?
Hja, na neki način sem si oddahnil, da bo konec presenečenj, strogih pogledov in izzivov. Po drugi plati pa bi z veseljem ostal in se še več naučil, več pokazal ... Ma, vse skupaj je bilo prav fajn!

Kaj ste si obetali od nastopa na tekmovanju? Ste izpolnili svoja pričakovanja?
Po navadi poskušam čim manj pričakovati, tako tudi sam nisem preveč razočaran. Z uvrstitvijo sem zadovoljen, najbolj se sekiram, da sem se urezal.

Ste zadovoljni s tem, kar ste na tekmovanju pokazali, ali menite, da bi lahko pokazali več?Zagotovo bi lahko pokazal še kakšen trik, glede na razmere in naloge pa sem s svojim delom zadovoljen.

Za vas je bil usoden izločitveni test, na katerem ste pripravljali znamenito francosko sladico croquembouche. Kje se vam je pri pripravi sladice zataknilo? Kaj je šlo narobe?
V analizi in posvetu s sotekmovalci smo se vsi strinjali, da najverjetneje nisem dovolj dolgo "palil" testa, zato se princeske niso dovolj dvignile.

Kdaj ste zaslutili, da vam izziv ne bo uspel?
Ko se mi niso dvignile ... princeske, seveda.

Kaj ste se v vseh tednih na tekmovanju MasterChef naučili?
Da res ni dobro motiti ljudi medtem, ko delajo z ostrimi noži.

Kaj je bil najtežji izziv oziroma naloga, s katero ste se na tekmovanju soočili?
Zagotovo croquembouche, ker je časovno in tehnično zelo zahteven.

Kateri dogodek s tekmovanja vam bo ostal v najlepšem spominu?
Celotna izkušnja je en lep in žlahten spomin. Še zlasti rad se spomnim veselja in presenečenja, ki smo ga doživeli kot modra ekipa na izzivu, kjer smo pripravljali postrv.

Na katero jed, ki ste jo pripravili na tekmovanju, ste najbolj ponosni?
Kar na moj paprikaš – tega imajo vedno vsi radi, tudi sodniki.

Na tekmovanju ostaja samo še osem tekmovalcev. Kdo ima po vašem mnenju najmanj in kdo največ možnosti za zmago? Kateri tekmovalec je vaš favorit?
Od preostalih bi rekel, da ima Anka najmanj možnosti. Res je, da se zelo hitro uči in zna slediti navodilom, a ne dovolj hitro za finale. Moji favoriti so zagotovo trije mušketirji: Darko, Matej in Lovro.

Kakšni so vaši načrti za prihodnost?
Priprave na poletni ulični festival Ana Desetnica, s katerim začnemo konec junija. Konec julija pa gostujemo na velikem uličnem festivalu v San Sebastianu v Španiji. Vmes pa predstave, sejmi, festivali, zabave, pa nedvomno tudi kakšen piknik MasterChefa. Tisti, ki bo zmagal, mora častiti!