Zabava

The Boss bo ob 67. rojstnem dnevu izdal avtobiografijo

T.S.
25. 2. 2016, 13.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Knjiga Born to Run, ki bo izšla 27. septembra, naslov povzema po Springsteenovi istoimenski pesmi iz leta 1975.

Instagram
Springsteenovi oboževalci komaj čakajo na izdajo biografije.

Rock legenda Bruce Springsteen piše knjigo spominov, v kateri bo opisal svojo pot do slave in ovire, s katerimi se je srečal pri glasbenem ustvarjanju.

Naslov biografije bo "Born To Run"

Triindvajsetega septembra bo na rojstnodnevni torti upihnil že 67 svečk, le nekaj dni pozneje, natančneje 27. septembra, pa bo luč sveta namreč ugledala njegova avtobiografija.

Pri založniški hiši Simon & Schuster si že veselo manejo roke, čeprav so tudi globoko segli v žep, saj naj bi svojemu slavnemu varovancu izplačali več kot 10 milijonov dolarjev predujma.

Springsteen je pisanje o samem sebi označil kot “precej smešno zadevo”. Vendar pa se mora avtor pri takšnem projektu čim bolj približati temu, da bralcu razkrije svoje misli, je dodal. Knjiga bo izšla v 14 državah, izšla bo tudi v francoskem, nemškem in španskem prevodu.

Jeseni The Boss ne bo prvič pustil sledi tudi v svetu literature, saj je že pred dvema letoma v knjigarne prišla ilustrirana knjiga za otroke s Springsteenovim imenom. Svojo pesem Outlaw Pete (Izobčenec Pete) je namreč pretvoril v ilustrirano otroško knjigo – v trdi in elektronski izdaji.