Zabava

Novi »žrebec« v Eni žlahtni štoriji

Mojca Vakselj
22. 2. 2016, 19.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Tretja sezona serije Ena žlahtna štorija bo postregla s kar nekaj novostmi, ena od njih bo tudi lik postavnega podpredsednika Vietnama, v katerega se je prelevil maneken in televizijski voditelj Taiji Tokuhisa.

Rok Kovačič
V vlogi podpredsednika Vietnama se je odlično znašel.

Taijija, ki ga poznamo predvsem kot manekena in televizijskega voditelja oddaj, obarvanih s športom, smo ujeli med pripravami na odhod na zasluženi oddih na Kubo in ga prosili, naj nam zaupa, kako se je znašel na snemanju, koliko časa ga bomo lahko gledali v omenjeni vlogi in kateri je njegov najljubši lik iz Štorije.

Taiji, menda vas bomo lahko videli v nadaljevanki Ena žlahtna štorija. Nam zaupate, kako je prišlo do tega sodelovanja?

Klicali so me, da imajo vlogo, za katero menijo, da bi bil primeren. Povedal sem jim, da nimam izkušenj s tovrstnim snemanjem, a so me potolažili, da je dovolj, da znam nastopati pred kamero. Dodelili so mi vlogo podpredsednika Vietnama – kar visoka politična funkcija (smeh), povedali so mi svoje želje, posneli smo in izpadlo je fino. 

Postavni Taiji se je ponudbe za sodelovanje pri Eni žlahtni štoriji zelo razveselil in ne bi se branil še kakšnega podobnega izziva. 

Koliko časa boste prisotni v seriji? 

Za zdaj v štirih epizodah, kako se bo moj lik razvijal naprej, pa je odvisno od tega, kako ga bodo sprejeli gledalci. Svoje prizore sem posnel v dveh snemalnih dneh, na sporedu bodo čez kakšen mesec. Se že veselim, da pogledam, kako bo izpadlo na malih ekranih!

Ste imeli pred snemanjem kaj treme?

Snemanje mi je predstavljalo velik izziv, a začuda nisem imel prav nič treme, kot bi bil že vajen tega! Verjetno tudi zato, ker je ekipa res profesionalna in poskrbi za vse. Gre za velik projekt, zato mora vse »štimati«. Sem pa v izkušnji nadvse užival!

Ste serijo spremljali že prej?

Iskreno, ne. Prej nikoli nisem gledal serije, sem pa vedel, da obstaja in da je najbolj gledana slovenska serija. Na snemanju so mi morali na hitro razložiti, kako in kaj okoli same zgodbe, in zdaj, ko jo poznam, bom serijo zagotovo več spremljal. Sicer na splošno res ne gledam veliko televizije, tako da mi je oproščeno, da serije pred snemanjem nisem gledal. (smeh) 

Taiji Tokuhisa: »Moj lik je povezan z Anico, ki je v drugi sezoni dopustovala v Vietnamu in se domov vrnila noseča.«

Kateri lik vam je najbolj simpatičen?

Matjaža Javšnika sem poznal že prej in o njem si mislim, da je karakter, ki ga samo pogledaš in se mu moraš od srca nasmejati. Zato je njegov Smiljan moj najljubši in najbolj simpatičen lik.

V igranju očitno uživate, si lahko predstavljate, da boste v prihodnosti prejeli več takih ponudb?

Na snemanju mi je bilo zelo všeč, in kot sem že rekel, je moja prihodnost v seriji odvisna predvsem od gledalcev. Priznam pa, da je bila super izkušnja, in ne bi se branil še kakšne podobne ponudbe.