Zabava

Milena nima ne družine, ne prijateljev - vam je znano?

R.T.
19. 2. 2016, 11.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Začeli bi z odgovorom na vprašanje, zakaj Milena? Enostavno je ime pasalo v kontekst pesmi. In ne, osebno ne poznajo nobene takšne Milene, prav tako pa vsi člani skupine Imperij poudarjajo, da je vsakršna podobnost z resničnimi osebami zgolj naključna!

Skladbo so posneli v Julka`s place studiu.

Pesem ima družbeno kritično sporočilo. Nekje obstaja nek posameznik, ki mu v življenju gre malodane vse narobe, po drugi strain pa vseeno nima zamer do okolice in bi hkrati rad svetu ponudil nekaj več, ga izboljšal. Na drugi strani pa so tu ostali, ki zavračajo in negirajo želje ter ideje po lepši prihodnosti, kar navsezadnje privede do bridkega konca. In ta posameznik je Milena.

Imperij

Mogoče bo imela po tem, ko je pesem zunaj, kakšnega simpatizerja.

Živi v majhni garsonjeri, njene največje skrbi pa so po moževem samomoru, majhna plača, velik kredit, stari avto in mačka. In te skrbi Milena rešuje na svoj način. Razdaja se svetu z idejami, utopičnimi zamislimi, svet pa se ji vsakič zahvali s posmehljivim zbadanjem. Milena nima ne družine, ne prijateljev. In ker čez čas, brez kakršne koli podpore ne vidi več izhoda in svetlih trenutkov, odide za možem, daleč daleč stran. Mogoče bo imela po tem, ko je pesem zunaj, kakšnega simpatizerja. Obiščite jo, nesite ji rožico. Kam? Na britof, ki leži v bližini.