Zabava

Metallica z novo izdajo prvih dveh albumov

STA
19. 2. 2016, 08.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Metallica, ki velja za eno najbolj vplivnih heavy metal skupin, že več let napoveduje nov album, ki bi nasledil zadnjega Death Magnetic iz leta 2008, za neučakane oboževalce pa trenutno pripravlja novo izdajo prvih dveh albumov Kill 'Em All in Ride the Lightning v predelani in razširjeni obliki.

Predelana albuma, ki bosta sestavljena iz skladb prvih dveh albumov iz let 1983 in 1984 ter iz nekaj še neobjavljenih posnetkov, bosta po pisanju glasbene revije Classic Rock izšla aprila.Posebna izdaja albumov bo vsebovala še nekaj fotografij iz zasebnih arhivov članov skupine in prispevkov, ki so jih zapisali posamezniki, ki so bili priča nastajanju albumov.

Paket Kill 'Em All bo na voljo v različici štirih vinilnih plošč, petih CD-jev in DVD knjige, paket Ride The Lightning pa bodo sestavljale štiri vinilne plošče, šest CD-jev, DVD knjiga in knjižica z roko napisanimi besedili Jamesa Hetfielda.

Zasedbo Metallica poleg pevca in kitarista Hetfielda sestavljajo bobnar Lars Ulrich, kitarist Kirk Hammett in basist Robert Trujillo. Skupina, ki so jo ustanovili leta 1981, je izdala devet studijskih albumov. Po zadnjem albumu Death Magnetic so leta 2011 v sodelovanju z zdaj že pokojnim Loujem Reedom izdali album Lulu.

Skupina iz Los Angelesa je v 80. in 90. letih prepričala s skladbami, kot so Nothing Else Matters, One, The Unforgiven, Master Of Puppets, Fade To Black in Enter Sandman.