Zabava

Poklon pokojnemu Arsenu Dediću

am
15. 1. 2016, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Vsestranski hrvaški umetnik Rade Šerbedžija je izdal albuma z lanskega znamenitega koncerta v Lisinskem, na katerem se mu je na odru pridružil dolgoletni prijatelj Arsen Dedić.

Vladan Elaković in Marko Šolić
Kot poseben gost koncerta je na oder stopil legendarni Arsen Dedić, njegov dolgoletni prijatelj.

Ob dvojni zgoščenki, na kateri je 26 pesmi, je izšel tudi DVD s koncertnimi posnetki. Poleg albuma, ki sledi glasbenikovim prejšnjim šestim odmevnim izdelkom, je izšel še nov videospot Ne daj se, Ines s Šerbedžijo in Dedićem na klavirju.

DVOJNA POSLASTICA

Na prvi zgoščenki novega albuma so pesmi, ki jih je izvedel Šerbedžija s skupino Zapadni kolodvor in v družbi številnih gostov, na drugi pa pesmi, ki jih je zapel Dedić z omenjeno zasedbo. Na drugi zgoščenki so tudi dueta s Šerbedžijo in poezija, ki jo je recitiral Dedić. DVD prinaša posnetek celotnega koncerta, pod režijo katerega se je podpisal Marko Zeljković.

Sloviti umetnik, glasbenik, pesnik in profesor vsako leto znova in znova preseneča. 

Interpretacijo Rada Šerbedžije bi lahko označili kot šanson, ki se v skladbah prepleta z različno glasbeno motiviko. Sloviti filmski in gledališčni ustvarjalec, glasbenik, pesnik in profesor je na triurnem koncertu v zagrebški koncertni dvorani Vatroslav Lisinski predstavljal zadnji studijski album Vrijeme je, draga, vrijeme je, s katerega je odigral številne pesmi, ob tem pa je bila v ozadju videoprojekcija iz njegovih starih filmov in videospotov.

ZADNJI NASTOP

Kot poseben gost koncerta je na oder stopil legendarni Arsen Dedić, njegov dolgoletni prijatelj. Dedić, ki je umrl nekaj mesecev po koncertu, je tako še zadnjič s svojim neomajnim smislom za humor, anekdotami, poezijo in svojimi največjimi klasikami skupaj z Šerbedžijo pričaral nepozaben večer.

K posebnemu vzdušju sta prispevala tudi Jure Ivanušič in Milica Šerbedžija, ki je presenetila z vokalno interpretacijo svoje pesmi I Thought in v duetu z očetom v pesmi Moon River. Gost večera je bil tudi Saša Lošić, ki je enoglasno z občinstvom odpel uspešnico Bolje biti pijan, nego star, zasedbi Zapadni kolodvor pa sta se pridružila še Danilo Šerbedžija na kitari in Belma Alić na violončelu.

KONCERT ZAVIT V TANČICO SKRIVNOSTI

Šerbedžija se bo po tradicionalnih božičnih koncertih v Cankarjevem domu v Ljubljano znova vrnil marca, ko bo s koncertom ob dnevu žena poleg svojega opusa predstavil nekaj svoje proze in poezije. Na odru se mu bo pridružil Lošić – še en velik glasbenik, čigar glasbo pozna več generacij, sploh ko govorimo o velikem uspehu skupine Plavi orkestar, Loša pa je znan tudi po glasbi, ki jo ustvarja za filme.