Zabava

Duran Duran napovedali turnejo

STA
10. 12. 2015, 06.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Britanska zasedba Duran Duran je napovedala turnejo po Severni Ameriki, na kateri jo bosta spremljala zasedba Chic and Nile Rodgers. Glasbeniki se bodo na turnejo podali marca 2016 - prvi nastop bo v Severni Karolini, sklenili pa jo bodo avgusta v Arizoni.

Twitter
V sklopu turneje bodo izvedli 28 koncertov po ZDA in Kanadi.

Skupina je jeseni izdala svoj 14. album z naslovom Paper Gods, na katerem se predstavljajo tudi drugi glasbeniki, kot so Rodgers, Mark Ronson, Lindsay Lohan, Janelle Monae in Kiesza. Oktobra so s skupino Chic and Nile Rodgers že izvedli nekaj koncertov v podporo plošči, ki se je uvrstila v sam vrh njihovih najbolj uspešnih izdaj, piše glasbena revija Rolling Stone.

Skupina je poleti 2012 nastopila v Sloveniji, kjer je napolnila avditorij ljubljanskih Križank.

Kitarist skupine Chic Nile Rodgers je z bendom iz 80. že sodeloval pri nekaterih najbolj znanih pesmih, kot je The Wild Boys. Bil je koproducent albumov Notorious iz leta 1986 in Astronaut iz leta 2004. Tudi britanski DJ Ronson je stari znanec Duran Duran, leta 2010 je koproduciral album All You Need is Now.

Angleška petčlanska skupina je nastala leta 1978 v Birminghamu in v svoji bogati karieri prodala več kot 80 milijonov plošč, se podpisala pod vrsto uspešnic v ZDA in domači Veliki Britaniji. Med največjimi velja omeniti še Notorious, The Reflex, Save a Prayer, Girls on Film, Come Undone in Rio.