Zabava

Umetnik se letos prvič podaja na solo evropsko turnejo

A.M.
15. 11. 2015, 16.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Danes bodo začeli prodajati vstopnice za koncert enega najbolj prepoznavnih glasbenikov našega časa. Prince bo 24. novembra 2015 v veliki dvorani Koncertne hiše (Konzerthaus) na Dunaju s kombinacijo funka, soula in rocka nedvomno dobro poskrbel za glasbene sladokusce.

Skalar Entertainment
V glasbeno zgodovino in rock'n'roll hišo slavnih se je vpisal s svojo prav posebno mešanico rocka, funka, soula, popa, R&B-ja, bluesa in jazz glasbe.

Multitalent Prince se v svoji bogati karieri lahko pohvali s 100 milijoni prodanih nosilcev zvoka, 14 albumi, ki so se znašli na lestvici top desetih v ZDA, in mnogimi nagradami, med katerimi velja izpostaviti sedem grammyjev, oskarja za pesem Purple Rain in nagrado golden globe za naslovno pesem animirane uspešnice Vesele nogice.

V glasbeno zgodovino in rock'n'roll hišo slavnih se je vpisal s svojo prav posebno mešanico rocka, funka, soula, popa, R&B-ja, bluesa in jazz glasbe, med najbolj odmevne skladbe pa prištevamo Purple Rain, Kiss, Cream, When Doves Cry, Diamonds and Pearls in Thunder.