Zabava

FOTO: Dan D razgalil svoj DNK

Nejc Simšič
4. 11. 2015, 21.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Novomeška skupina Dan D bi se mirno lahko zasidrala na vrhove lestvic priljubljenosti in do konca svojih dni preigravala uspešnice razgretim festivalskim množicam. A še zdaleč ni tako, kar so tudi dokazali na koncertu v Kinu Šiška.

Marko Vavpotič
dan d

Marko Vavpotič
Pevec skupine Tomislav Jovanovič - Tokac ujet v elementu.

Glasbeniki še vedno raziskujejo globine, preobširne za hitri diktat medijskega prostora in iskrenost, včasih preveč resnično, da bi jo hoteli slišati. Po ponarodelih uspešnicah, kot so Čas, Voda, Plešeš, Počasi, Love Song in Male roke, je nastal akustični eksperiment, s katerim so se tiho sprehodili po slovenskih gradovih in klubih ter zgodbo lani tudi zaključili.

NOVI ALBUM V DVEH DELIH

Prvega aprila so člani priljubljene skupine Dan D postregli s surovo močjo prvega dela albuma DNA D, iz česar se je na dan mrtvih porodil teatralno drugačen, končni del tega albuma. Svojim najzvestejšim poslušalcem so ga letos predstavili samo enkrat – na noč čarovnic na koncertu v Centru urbane kulture Kino Šiška.

Lastnikom prvega dela albuma DNA D so na koncertu namenili še poseben znak pozornosti, saj je vsak obiskovalec ob nakupu vstopnice prejel še brezplačen drugi del albuma DNA D, ki ga že označujejo za glasbeni presežek. Med obiskovalci koncerta je bilo po pričakovanjih tudi veliko znanih obrazov, ki že od začetka podpirajo novomeške glasbenike.