Zabava

Đuro v Zagrebu odpira svoje gledališče

mv
14. 10. 2015, 18.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Branko Đurić - Đuro rad preseneča in se loteva novih izzivov, tokrat pa se je odločil za zelo drzen korak. V Zagrebu skupaj s priljubljenim hrvaškim igralcem Renejem Bitorajcem odpira svoje gledališče v nekdanjem kinu Mosor.

Arhiv Svet24

Branko Đurić - Đuro težko miruje in se kar naprej loteva novih projektov. Potem ko se je kot igralec uveljavil v številnih mednarodnih projektih, po katerih ga poznajo tudi v Hollywoodu, se je odločil, da združi moči s hrvaškim igralcem Renejem Bitorajcem in v Zagrebu odpre zasebno gledališče. To naj bi bilo v nekdanjem kinu Mosor v središču hrvaške prestolnice. Druge podrobnosti o projektu še niso znane, igralca naj bi jih konec tedna predstavila na festivalu v Rovinju.

facebook

Iščeta primerno ime

Đuro in Rene sta se v preteklosti že izkazala za dober tandem, saj sta moči združila pri filmu Nikogaršnja zemlja, ki je dobil oskarja za najboljši tujejezični film, pozneje pa tudi pri filmu Kajmak in marmelada in seriji Naša mala klinika. Čeprav o gledališču molčita, je Đuro v skupini Semantičke vratolomije na facebooku objavil sporočilo, da z Renejem potrebujeta pomoč: »Z Renejem odpirava kraj za koncerte in zabavo. Prosim vas za predloge. Potrebujeva ime! Učinkovito, privlačno, izrazito in veselo. Nagrada – če izbereva vaš predlog – je vstopnica za vsako predstavo in koncert v vsej sezoni.« Njegova prošnja ni naletela na gluha ušesa in uporabniki so takoj vključili male sive celice in predlagali: Reneizam, Đurosansa, Đubretarac, ĐiR Teatar, ĐuTuRe ...