Zabava

Poredna princesa ne dobi dopusta

M.V.
7. 10. 2015, 22.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ko je britanska princesa Eugenie julija začela delati v umetnostni galeriji, je bila presrečna, vendar je mislila, da zanjo ne veljajo enaka pravila kot za ostale. To prepričanje se je hitro izkazalo za zmotno, saj so ji po vseh prostih dneh zavrnili prošnjo za dopust na dan, ko njena mama praznuje rojstni dan.

Zimbio

Petindvajsetletna princesa je sredi oktobra nameravala odleteti v Ameriko, toda rojstnodnevna zabava njene mame bo minila brez nje, ker so ji nadrejeni v mednarodni galeriji Hauser & Wirth, specializirani za moderno umetnost, ukazali, da mora ostati v Londonu. Tako so se odločili ne zato, da jo kaznujejo, ampak predvsem zato, ker si je Eugenie v prvih treh mesecih nove službe privoščila kar 25 dni dopusta! Eugenie se je kot umetniška direktorica galeriji Hauser & Wirth pridružila sredi julija letos. Prej je delala v New Yorku v dražbenem podjetju Paddle8, v domovino pa se je menda vrnila zaradi mamljive plače in možnosti, da živi blizu fanta Jacka Brooksbanka


Zaposlena mlada dama 
Toda v galeriji ni preživela veliko časa: prvič je v službo namreč ni bilo že 30. julija, sredi avgusta je šla z očetom princem Andrewom na grad Balmoral, šest dni pozneje pa si je privoščila tritedenski oddih v Evropi. S slednjega se je vrnila 4. septembra, tri dni pozneje pa je spet pakirala, saj si je privoščila teden dni New Yorka s sestro. Ker je članica kraljeve družine, podjetje pričakuje, da bo odsotna več kot drugi. Zdaj pa so ji dali jasno vedeti, da je poletja konec in da je čas, da se resno loti dela. V prihajajočih tednih bo trdo delala, prostih dni menda ne bo imela do božiča. Da pa uboga princesa le ne bo zamudila celotne zabave, naj bi njena mati, vojvodinja Yorškaki bo dopolnila 56 let, in sestra prileteli v London.