Zabava

Mi ga pa žlindramo in dobre volje smo

alesh.maatko@svet24.si
30. 9. 2015, 10.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ansambel Roka Žlindre se v teh dneh pripravlja na jubilej, saj letos praznuje deseto obletnico uspešnega in odmevnega delovanja.

Promo foto

Deseta obletnica ni vsako leto, zato so se dekle in fantje odločili dogajanje posneti v videoobliki, za kar bo poskrbela RTV Slovenija, ki bo jubilejni koncert posnela. »Kar hitro je minilo. Prvih pet let je teklo počasi, zdaj pa smo že pri desetki. Kljub letom smo doživeli veliko lepih stvari, ki jih ne bi radi nikoli pozabili. Če potegnemo črto, smo posneli šest zgoščenk, od tega 82 lastnih skladb, imeli več kot 600 nastopov, igrali v osmih tujih deželah, posneli prek 90 televizijskih nastopov in 14 videospotov in ne nazadnje zmagali na festivalu Slovenska polka in valček ter nastopili na Evroviziji v Oslu,« so kariero strnili člani ansambla, ki ob tem dodajajo, da je koncept koncerta pripravljen z ljubeznijo in spoštovanjem do občinstva, zato upajo, da se bo na praznovanju zbralo čim več ljubitelje domačih viž in napevov.

MI GA PA ŽLINDRAMO

Z novo pesmijo, pod katero se je kot tekstopisec podpisal Matej Kocjančič, napovedujejo veliki koncert, ki bo v nedeljo, 8. novembra, ob 18. uri v športni dvorani Ribnica. Koncert bo nosil slogan Mi ga pa Žlindramo, saj člani, kot pravijo, vsak vikend »žlindrajo« po veselicah in raznih praznovanjih. Povabili so najimenitnejše glasbene goste narodnozabavne kot tudi zabavne scene. Skozi koncert bo tekla rdeča nit o preteklih desetih letih, obljubljajo pa pester program. Glasbena presenečenja se bodo kar vrstila in upajo si reči, da bo koncert v Ribnici tak, kot ga še ni bilo.

NOV ALBUM

Koncert bodo začinili s čisto novim albumom, ki ga bo mogoče dobiti le na koncertu. Na njem bodo povsem nove pesmi, nekatere slišane samo na dan koncerta, in nekaj starejših, prirejenih na malo drugačen način.