Zabava

Hrvaški pevec, obtožen pedofilije, spet na prostosti

mv
25. 9. 2015, 10.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Hrvaški pevec Josip Katalenić se je letos kar dvakrat srečal z obtožbami zaradi domnevne pedofilije, medtem ko čaka na začetek sojenja, pa je sodnik odobril, da lahko ostane na prostosti, če plača varščino v višini 200 tisoč evrov. In jo tudi je.

facebook

Katalenić se mora poleg plačila varščine tudi redno javljati oblastem. Kot varščino je uporabil nepremičnino, Varaždinci pa ga lahko zadnjih deset dni spet srečujejo na ulicah. Tako bo ostalo vse do začetka sojenja, kjer bodo odločali, ali je kriv zapeljevanja mladoletnih dečkov in deljenja pedofilske pornografije. To ni prva situacija, v kateri je 34-letnik obtožen pedofilije. Pevec, ki je na glasbeno sceno vstopil v poznih devetdesetih letih, naj bi letos menda preko skypa zapeljeval 12- in 15-letnega dečka, lani pa so ga aretirali po opozorilih Europola, saj naj bi s spletnih strani shranjeval fotografije golih otrok. Zaradi tega je bil obsojen na mesec dni zapora, a so ga po dveh tednih izpustili domov, saj sta njegova starša plačala varščino v višini sedem tisoč evrov.

Zapeljeval in nagovarjal najstnika

Pred meseci so 34-letnika ujeli med komuniciranjem preko programa Skype, s pomočjo katerega je stopil v stik z dvema mladoletnikoma. Prvi naj bi imel 12, drugi 15 let. Dečka naj bi nagovarjal k spolnosti in z njima delil pedofilske fotografije. Zdaj mu grozi zapor in tokrat mu verjetno ne bo pomagal niti denar premožnih staršev.

facebook