Zabava

Vrhunec njegove kariere

A.M.
10. 9. 2015, 21.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Naslovno pesem za novi film o agentu 007 z naslovom Spectre je posnel britanski pevec Sam Smith. Pesem nosi naslov Writing's On The Wall, njen izid je napovedan za 25. september.

Facebook Sam Smith

Smith je snemanje pesmi za film o Jamesu Bondu označil za vrhunec svoje kariere. Kot je še razkril, je pesem napisal v 20 minutah, kar je zanj rekord. »To je eden od vrhuncev moje kariere. Počaščen sem, da lahko končno razkrijem, da sem zapel naslovno pesem za novi film o Bondu,« je na instagramu zapisal Smith in dodal: »Navdušen sem, da sem postal del te legendarne britanske dediščine in da sem se pridružil vrsti mojih glasbenih vzornikov.«

Svetovna premiera filma Spectre, v katerem je vlogo Jamesa Bonda že četrtič prevzel Daniel Craig, bo 26. oktobra v Londonu.

GLASBENIK RAZKRIL SKRIVNOST

Skladbo so posneli že januarja, vendar je bilo to do zdaj skrivnost. »Res mi je v olajšanje, da lahko zdaj govorim o tem. Doslej je bila to moja misija 'velika skrivnost',« pevčeve besede za eno od radijskih postaj povzema britanski BBC. Smith, ki je zaslovel z balado Stay With Me, je z zadnje podelitve nagrad grammy domov odnesel kar štiri kipce. Med glasbeniki, ki so doslej zapeli naslovne pesmi za filme o agentu 007, so Shirley Bassey, Paul McCartney & Wings, Lulu, Carly Simon in Adele.

ZNOVA SAM MENDES

V novem Bondu, ki se deloma vrača v agentovo otroštvo, je vlogo negativca prevzel nemški igralec Christoph Waltz. Igralsko ekipo so sestavljali še Lea Seydoux, Andrew Scott, Naomie Harris, Ben Whishaw, Dave Bautista, Monica Bellucci in Ralph Fiennes. Film Spectre, režijo je znova prevzel Sam Mendes, so snemali na zelo različnih lokacijah, od Londona, Ciudada de Mexica, Rima, Tangierja in Maroka do avstrijskega Söldna. Zadnji film o Bondu, Skyfall iz leta 2012, je zaslužil kar 1,1 milijarde ameriških dolarjev. Spectre bo 24. po vrsti v tej franšizi.