Zabava

Vili Resnik: Nisem tako pameten, a spoštujem inteligenco

A.M.
10. 9. 2015, 20.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Nepogrešljivi del domače estradne scene Vili Resnik je tokrat razkril, kaj ga spravi v solze, pa tudi to, da ga najbolj nasmeji mali sinko.

Arhiv Svet24

Kaj vas je nazadnje nasmejalo?

To je bil moj sin Matias, ki je zdaj star dve leti in pol. Včasih malo smešno govori in mi pravi: »Tata, uvavava,« jaz pa mu odgovorim s posebnim, vesoljskim odgovorom.

Zakaj ste nazadnje jokali?

Zelo me prizadenejo filmi o otrocih, ki se jim je zgodilo nekaj hudega. Še Tamara se večkrat čudi, kako da spet jokam, vendar je tako. Zato raje ne gledam več filmov ...

Kaj lepega ste naredili danes?

Nič posebnega. Ves čas delam lepe stvari. Doma imamo majhen, petmetrski bazen, v katerem uživamo z otroki in se tako hladimo.

Zakaj imate radi poletje?

Zaradi morja, sonca, sladoleda, sproščenosti. Ljudje se takrat sprostijo, ker imajo dopust in pozabijo na vsakodnevne tegobe.

Katera skladba vas je navdušila to sezono?

Morda bo izpadlo kot samohvala, vendar sem zelo ponosen na svoje pesmi z zadnjega albuma. Album sem pripravil z Alešem Klinarjem in sem tako vesel, da se včasih ustavim in vprašam, ali je to sploh mogoče. Pojem v slovenščini, zapeto je dobro in tudi sicer dobro narejeno.

Kateri film priporočate za dolge poletne noči?

Doma si lahko ogledam vse filme sveta, vendar nisem filmofil. Nazadnje sem si ogledal film, ki je bil posnet po resničnih dogodkih, o moškem, ki je potoval po svetu in padel v luknjo. Roka se mu je ujela med skale, zato si jo je moral sam odrezati. To mi je ostalo v spominu. Vsekakor pa imam raje filme, ki nimajo moreče tematike, brez kriminala, predvsem življenjske zgodbe. Zelo všeč mi je bil film, kjer je bila prikazana ljubezen med japonskim cesarjem in Angležinjo, ki je bila učiteljica. Ta film ti da misliti, jaz pa spoštujem inteligenco, čeprav morda sam nisem tako pameten. Tak film te lahko veliko nauči.